Door lokale SEO beter gevonden worden in Google Mijn Bedrijf?

Vraag je je af hoe je lokaal gevonden kunt worden in Google Mijn Bedrijf? Het is geen geheim dat lokale SEO een belangrijke factor is om jouw bedrijf gevonden te krijgen.

 • Hoogwaardige online zichtbaarheid.
 • Koppeling Google Mijn Bedrijf met Google Ads
 • Online beoordelingen beheren
 • Openingstijden beheren
 • Geïntegreerd met Google Maps en Zoeken
 • Virtual 360 tour binnen in jouw zaak

Wil je Google Mijn Bedrijf uitbesteden en weten wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Neem nu contact op

Google Mijn Bedrijf in het kort

Google Mijn Bedrijf is een hulpmiddel van Google waarmee een plaatselijke bedrijf wordt weergegeven in Google producten, zoals Google Maps en de Google zoekresultaten. Als je een bedrijf hebt dat diensten verleent aan klanten op een bepaalde plaats of als je diensten verleent aan klanten binnen een aangewezen verzorgingsgebied, kunnen mensen je vinden via Google Mijn Bedrijf. Als bedrijven geverifieerd zijn op Google, zijn gebruikers eerder geneigd deze als betrouwbaar te beschouwen.

Google Mijn Bedrijf uitbesteden

Geloofwaardigheid bij potentiële klanten

Een vermelding op Google Mijn Bedrijf geeft jouw bedrijf meer geloofwaardigheid bij potentiële klanten, je moet jouw reputatie bewaken en je ziet hoe je presteert in vergelijking met je concurrenten.

De bedrijfsinformatie wordt weergegeven binnen Google producten (bijvoorbeeld: lokale zoekresultaten, en in advertenties). Wij helpen bij het maken van en Google Mijn Bedrijf vermelding op het web of direct in de Google Maps app. Van daaruit kunnen wij samen met jou de basis bedrijfsinformatie beheren, reageren op recensies, foto’s en video’s toevoegen, en meer.

Jouw klanten hebben letterlijk 3 keer meer kans om je diensten te boeken als jouw bedrijf geverifieerd is op het Google Mijn Bedrijven platform.

Lokale SEO

Plaatselijke 3-pak

Bij het zoeken naar een plaatselijk bedrijf op Google is de plaatselijke 3-pack een van de belangrijkste elementen in de zogenaamde “lokale SEO”. Dat komt omdat het lokale 3-pack laat zien wat Google beschouwt als de meest relevante bedrijven in de buurt. Top posities in de plaatselijke 3-pack gaan gepaard met een zoekmachine optimalisatie traject. Een goede vermelding in het lokale 3 pack is tevens een krachtige ranking factor voor SEO optimalisatie. Het is duidelijk dat het voor veel bedrijven essentieel is om goed gevonden te worden bij lokale zoekacties.

Het wordt dus tijd dat je jouw bedrijf laat verifiëren om de lokale ranking te verbeteren en indruk te maken op klanten.

Betere lokale zoekmachine resultaten

Google Mijn Bedrijf is de nieuwe manier om middels lokale SEO gevonden te worden door mensen in je plaatselijke omgeving. Als bedrijfseigenaar moet je je ervan bewust zijn dat Google lokale vindbaarheid steeds belangrijker vind en dat hier steeds meer focus op komt.

Google Mijn Bedrijf (GMB) is in snel tempo gegroeid en het is een heel krachtig hulpmiddel aan het worden in de handen van bedrijven, lokale SEO bedrijven en bureaus die begrijpen hoe ze hun lokale bedrijfsvermeldingen kunnen optimaliseren voor betere zoekmachine rankings.

Het is een essentieel hulpmiddel om je bedrijf in Google gevonden te krijgen. Als zodanig scoort het meestal hoog, en is het een goede manier om je bedrijf in Google Maps te laten opnemen. Veel mensen gebruiken Google Maps alleen om bedrijven in hun buurt te zoeken, dus het is een geweldige manier om mensen je op de eerste pagina te laten vinden.

Je klanten rekenen erop dat je online gevonden wordt. Je bedrijf heeft een website nodig, en je wilt er zeker van zijn dat die gevonden wordt. Als je een lokaal bedrijf hebt, zijn je zoekmachine rankings belangrijk om nieuwe klanten en business naar je site te leiden. Toch wordt dit vaak over het hoofd gezien ten gunste van grote websites die voor hun plaatselijke klanten nooit iets uithalen. Dit is waar lokaal gevonden worden je kan helpen je bedrijf met succes op de markt te brengen.

Street view en Virtual 360 tour

Deze applicatie maakt het mogelijk om Google Maps Street View Tour op een specifieke locatie te genereren. Google Street View is wat meer dan een foto van je bedrijf. Je kunt dan namelijk jouw eigen bedrijf aan de buitenkant, binnenkant en de omgeving rondom zien, terwijl je navigatie gebruikt. Dat maakt Street View en de Virtual 360 tour voor jouw website of app veel meer dan een foto van de omgeving rondom jouw bedrijf, het biedt toegang tot een virtual tour binnen in jouw zaak.

lokale SEO in google maps

Google Mijn Bedrijf uitbesteden

Jouw vermelding wordt lokaal beter vindbaar in de zoekresultaten. Goede recensies maken de kans groter dat klanten converteren. Je staat direct op Google Maps. Je lokale rangschikking wordt beter omdat Google weet dat je echt in een bepaald gebied werkt. Je kunt je bedrijf bij bepaalde zoekopdrachten laten zien als deze overeenkomen met de rubriek en als het trefwoord ook in jouw website wordt vermeld. Klanten kunnen direct telefonisch contact met je opnemen. Met verschillende inzichten kun je zien hoe klanten je bedrijf vinden!

Veel gestelde vragen

Wat is Google Mijn Bedrijf?

Google Mijn Bedrijf (GMB) is een gratis hulpmiddel waarmee je kunt beheren hoe je lokale bedrijf wordt weergegeven in Google producten, zoals Google Maps en Zoeken.

Wat is lokale SEO?

Bij lokale SEO gaat het erom je bedrijf beter zichtbaar te maken binnen een bepaalde regio. Dit kan gaan om bedrijven met een fysieke vestiging (tandarts, fysiotherapeut)maar ook om bedrijven die binnen een bepaalde regio actief zijn (klussenbedrijf, slotenmaker).

Wat kan ik al zelf doen met Google Mijn Bedrijf?

Je kunt zelf bedrijfsgegevens bewerken met de Google Mijn Bedrijf-app. Open de Google Mijn Bedrijf-app op uw Android-telefoon of -tablet. Als je meerdere locaties hebt, open je de locatie die je wilt updaten.

Wij werken met

Wij zetten jouw bedrijf direct op de kaart!

Zet je bedrijf op de kaart met google mijn bedrijf. Google mijn bedrijf is het nieuwe hulpmiddel van google om je te helpen je bedrijf zichtbaar te maken in de zoekresultaten. Je bedrijf is beter vindbaar in de zoekresultaten omdat je bedrijf zichtbaarder is.

 • Beter vindbaar in de lokale zoekresultaten
 • Reviews genereren voor meer conversies
 • Je staat direct op Google maps
 • Lokale rankings verbeteren door werkgebied
 • Klanten kunnen telefonisch contact opnemen
 • Insights inzien hoe klanten jouw bedrijf vinden

Wil je weten wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Neem contact op

Direct contact met een van onze consultants