Google ads uitbesteden aan een professional?

Hoe fijn is het als jij je bezig kan houden met de dingen waar jij goed in bent?

Ondertussen houden wij ons bezig met het genereren van een extra inkomstenstroom voor jouw bedrijf. Door het uitbesteden van Google Ads ben je direct verzekerd van:

  • Websitebezoekers
  • Een prominente plek in de zoekresultaten van Google
  • Een extra online afzetkanaal
  • Meer naamsbekendheid voor jouw bedrijf

Op deze pagina leggen wij je stap voor stap uit waarom Google Ads uitbesteden goed kan uitpakken voor jouw bedrijf.

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Google Ads uitbesteden

Wij managen op lage klikkosten en hoge conversies

Wellicht ben je al een beetje bekend met Google Ads en weet je ondertussen dat je met dit online marketing instrument betaalt per klik. Een klik kan afhankelijk van de branche €0,10 kosten maar wellicht ook €7,50. Dit hangt van veel factoren af. Echter benadrukken wij altijd dat wij niet meer geld uitgeven dan dat jij kan missen.

Als je jouw Google Ads campagne bij ons wil uitbesteden dan gaan wij een campagne opstellen waar wij het maximale uit gaan proberen te halen!

Online Marketing afdeling

Google ads: geschikt voor alle branches

Een groot voordeel van Google Ads is dat het ingezet kan worden in bijna alle branches. Of je nu de eigenaar bent van een nieuw autobedrijf, werkt voor een kapsalon, je eigen tandartspraktijk hebt geopend of werkzaam bent als advocaat. Google Ads is het perfecte instrument om in een korte tijd jouw potentiële klanten, cliënten of patiënten te benaderen. Google Ads geeft de mogelijkheid om jouw Mijn Bedrijf vermelding als locatie extensie en oproep extensie weer te geven.

Stop met het verspillen van marketingbudget

Wij zijn een jong en transparant online marketing bureau dat online marketing weer leuk wilt maken. Wij roepen daarom niet dat alleen wij, of online marketing bureaus in het algemeen, de expertise hebben om Google Ads campagnes op te zetten. Ook jij of je medewerkers kunnen een Google Ads campagne opzetten. Echter is het wel belangrijk dat je Google Ads van A-Z snapt. Doe je dit niet dan is de kans groot dat je onnodig veel marketingbudget verspilt. Je zal misschien gaan denken dat Google Ads niet geschikt is voor jouw bedrijf terwijl er juist zoveel meer uit te halen is.

Graag leggen wij hieronder uit waarom Google Ads uitbesteden zo goed kan werken.

Wat is Google Ads?

Google Ads is een online advertentieplatform ontwikkeld door Google, waar adverteerders bieden om korte advertenties, dienstenaanbiedingen, productvermeldingen of video’s weer te geven aan webgebruikers. Het kan advertenties plaatsen in zowel de resultaten van zoekmachines zoals Google Search als op niet-zoekwebsites, mobiele apps en video’s.

Hoe werkt Google Ads?

Google Ads werkt volgens een pay-per-click (PPC) model. Dat betekent dat marketeers zich richten op een specifiek zoekwoord op Google en biedingen doen op het zoekwoord – concurrerend met anderen die zich ook richten op het zoekwoord. De biedingen die je doet zijn “maximale biedingen” – of het maximum dat je bereid bent te betalen voor een advertentie.

Google ads uitbesteden vs. personeel aannemen

Google ads uitbesteden levert vaak meer op.

De afgelopen jaren hebben diverse bedrijven er voor gekozen om zelf SEA-specialisten in dienst te nemen. DIt kan een slimme keuze zijn wanneer je bedrijf zo hard groeit, of zo’n grote omvang heeft dat er ontzettend veel werk te verzetten is. Maar stel jezelf altijd de vraag: Is er wel genoeg werk voor 1 FTE? En verdien je het geld van deze specialist wel terug onderaan de streep? Zeker voor bedrijven in het MKB is het slim om Google Ads uit te besteden. Je zit niet vast aan een werknemer en je kunt alsnog snel schakelen indien nodig!

Bespaar veel tijd!

Werk efficient en richt je alleen op de dingen die jij goed kan!

Een Google Ads campagne opzetten en optimaliseren kan ontzettend veel tijd kosten. Tijd die jij of je medewerkers misschien niet hebben. Het gevolg kan zijn dat campagnes intern worden afgeraffeld en niet goed worden ingericht. Kort samengevat kan dit er voor zorgen dat je onnodig veel geld verspilt en klanten misloopt.

Een Google Ads Campagne uitbesteden kan daarom ontzettend veel opleveren voor jouw bedrijf!

Flexibiliteit en vrijheid

Je zit niet vast aan langlopende contracten

De COVID-19 periode heeft ons laten ziet hoe snel dingen kunnen veranderen. Wij vinden het belangrijk dat jij altijd je flexibiliteit behoudt en daarom ook een bepaalde vorm van vrijheid voelt bij ons. Uiteraard hopen wij dat wij altijd ons steentje kunnen bijdragen aan de groei van jouw bedrijf en dat het opzeggen van een contract niet nodig hoeft te zijn.

Uiteenlopende mogelijkheden:

Adverteren binnen het zoeknetwerk van Google: dit is waarschijnlijk de meest gebruikte optie waarbij je kan adverteren op specifieke trefwoorden met een specifieke bedoeling.

Adverteren binnen het Display Netwerk van Google: binnen dit netwerk kunnen we gebruik maken van advertentiebanners die gebruikt worden voor het verkrijgen van meer naamsbekendheid. Ook wordt dit platform vaak gebruikt voor ‘remarketing’. Dit houdt in dat wij afgehaakte websitebezoekers terug gaan herleiden naar je producten of diensten.

Adverteren met Shopping Ads: als webshop is het altijd goed om direct met je producten te adverteren als mensen ernaar op zoek zijn. Met deze campagnes ben je in staat om je producten direct te tonen binnen de zoekresultaten.

Adverteren op YouTube: wanneer je jezelf wil richten op het verkrijgen van naamsbekendheid dan kan YouTube de optie zijn om op te adverteren. Met verschillende advertentieformaten kan je adverteren op een specifieke doelgroep, op specifieke zoektermen en specifieke kanalen.

google analytics

Hoe werkt adverteren in Google Ads?

Met een Google Ads betaal je voor een prominente plek in de zoekresultaten van Google. Hierbij maak je geen kosten zolang er niet op je advertentie wordt geklikt en betaal je slechts een klein bedrag wanneer iemand wel op je advertentie klikt. De prijs voor een klik varieert van Eur 0,01 tot Eur 10,00 per klik. Dit hangt allemaal samen met de zoektermen waar wij ons op gaan richten. Goed om te weten is dat je zelf kan aangeven wat je maandelijks maximaal wilt uitgeven aan kliks via Google.

Google Ads uitbesteden wat kost het?

Naast het marketingbudget dat wij voor je uitgeven aan de Google Ads campagne hanteren wij een management fee voor het beheer van de campagne. Zo kunnen wij al een Google Ads campagne voor je opzetten vanaf €100 per maand. Een kleine investering die jouw zichtbaarheid op het internet vergroot. In dit maandbedrag zit het volgende inbegrepen:

  • Opzetten van campagnes
  • Analyse van resultaten
  • Optimalisatie van bestaande campagnes
  • Zoekwoord analyse
  • Rapportages


Google Ads of Social Media adverteren?

Er zijn twee grote spelers in de online reclame-industrie, Google en Facebook. Ze hebben allebei een uitgebreid netwerk, maar werken verschillend. De prijzen voor hun advertentiecampagnes hangen ook af van jouw doelstellingen. Social Media Adverteren is doorgaand goed voor merkbekendheid en is vaak van grote invloed als ondersteunende conversie. Een goede Google Ads campagne heeft meestal het grootste aandeel in de conversies. Mensen typen namelijk zelf de specifieke zoekopdrachten in op hun computer of smartphone en vinden dan jouw tekst advertenties. Je kunt beide netwerken met elkaar vergelijken om te bepalen wat een Google advertentiecampagne kost, tegen de kosten van een Facebook advertentiecampagne. Helaas is het niet zo zwart wit, beide kanalen ondersteunen elkaar namelijk in het creëren van conversies. Voor het creëren van een goede online marketing mix besteed je dus idealiter zowel jouw Google Ads als Social Media Ads campagne uit aan een specialist.

Direct contact met een van onze consultants