Wat is technische SEO?

De technische infrastructuur speelt een essentiële rol in je algehele SEO-succes. We ontleden de interne werking ervan om te weten te komen waar je staat, wat er nodig is om je site zo krachtig en effectief mogelijk te laten werken en hoe je daardoor SEO technisch hoger kunt ranken.

  • XML-sitemaps
  • gestructureerde data
  • paginasnelheid
  • URL-structuur
  • navigatie
  • robots.txt

Let’s meet!

Wil je weten wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Technische SEO in het kort

Technische SEO is de basis van een website. Hoewel een mix van kwaliteitscontent, optimalisaties en backlinks de grootste impact van een SEO-strategie hebben, zijn ze alleen niet genoeg zonder een solide technische basis.

Technische SEO is het proces van het optimaliseren van de infrastructuur van een website om zoekmachines in staat te stellen goed te crawlen en de pagina’s te indexeren. Technische SEO houdt zich niet direct bezig met de inhoud van de website, maar met de opzet en elementen zoals XML-sitemaps, gestructureerde data, paginasnelheid, URL-structuur, navigatie, robots.txt, etc. Als deze termen vreemd lijken, maak je geen zorgen – wij hebben een reeks SEO tools om de prestaties van uw site te begrijpen en om technische functies zoals XML-sitemap, robots.txt, http headers, en nog veel meer te ondersteunen.

TECHNISCHE SEO

Onze aanpak van technische SEO

Om het maximale uit je SEO te halen, is een kritische blik achter de schermen nodig om ervoor te zorgen dat je website goed werkt vanuit het perspectief van Google. Dit is voor ons vaak het uitgangspunt van een gerichte en effectieve SEO-strategie.

Onze experts beschikken over vaardigheden die zowel de technische kant van SEO als de ontwikkeling van websites aanpakken. Dus als we kijken naar welke factoren het belangrijkst zijn, kunnen we deze elementen ook snel updaten. We beginnen meestal met het ontwikkelen van een website-audit die elk aspect van de aanwezigheid van de site omvat, inclusief een diepe duik in de technische SEO-gebieden.

Wat is een XML-sitemap?

Een XML-sitemap is een map vol linkjes welke bestemd zijn voor de indexatie van zoekmachines. De url van de XML-sitemap kun je opgeven bij Google Search Console hierdoor geef je de zoekmachine expliciet de opdracht om jouw pagina’s te indexeren.

Wat is gestructureerde data?

Gestructureerde data wordt geplaatst in een record of bestand. Gestructureerde data worden meestal gemanaged met programmeertaal SQL. 

Wat is robots.txt?

Zoekmachinerobots gebruiken dit om te achterhalen wat ze wel of niet van jouw website mogen doorzoeken.

Belangrijk voor webmaster en ondernemer

Voor zowel een webmaster als een online ondernemer kan technische SEO erg handig zijn. Wanneer je technische SEO inzet, kunnen deze eerst en vooral bepalen of je website goed gecrawld is of een snelle laadtijd heeft. Hierdoor kun je meer bezoekers naar jouw website krijgen en deze aantrekkelijk houden. Daarnaast kan technische SEO je helpen met het verbeteren van je Google-posities. De technische kant van zoekmachine optimalisatie is dus erg belangrijk. Het omvat inhoud audit en analyse, crawl verificatie, link profiel analyse, site structuur optimalisatie, HTML verbeteringen, en meer. Technische SEO is niet alleen gebaseerd op het optimaliseren van een website voor zoekmachines, maar ook op het inrichten van de site met als doel de indexering en conversie te maximaliseren. Het is steeds moeilijker geworden om in de organische zoekresultaten te scoren voor trefwoorden die verkeer naar je website opleveren. Vanwege de technische component van SEO is een grondige analyse van je website en je concurrentie nodig. Daarom is het een voordeel om met een technisch SEO bedrijf samen te werken. Technische SEO (ook bekend als technische on-page SEO) gaat over het technisch optimaliseren van je website voor de zoekrobots (Googlebot) en ook over het optimaliseren voor mensen.

Google Pagespeed

Kritische blik achter de schermen

We behandelen alle basisprincipes zoals paginasnelheid, schema-opmaak, mobiele ervaring, crawl-fouten, enz., maar we behandelen ook gebieden die veel bureaus weglaten. We onderzoeken zorgvuldig de website code, architectuur en structuur, backend plugins, gebruikerservaring en meer om te controleren of alles klopt.