Social Media Adverteren uitbesteden

Meer naamsbekendheid, meer (loyale) klanten en meer omzet door social media adverteren

Ben je klaar om je klantenbestand en je bedrijf te laten groeien? Social media is een integraal onderdeel geworden van het opbouwen van een merk. We gebruiken onze kennis van social media, onze expertise in storytelling en ons begrip van menselijk gedrag om je merk tentoon te stellen op bijvoorbeeld Facebook, Instagram of Linkedin. De afgelopen 10 jaar heeft ons team van specialisten diverse campagnes geoptimaliseerd, van kleine starters tot grotere bedrijven in het MKB.

Neem contact met ons op

Creëer nieuwe leads, stimuleer tot aankopen en vergroot je fanbase. Vraag nu een vrijblijvend gesprek aan.

Social media adverteren uitbesteden

Waarom heeft je bedrijf social media nodig?

De social media pagina’s van een merk zijn de op één na hoogst geraadpleegde bron bij het onderzoek naar een nieuw merk (net achter een website). Het is ook de belangrijkste bron van informatie voor 44% van de mensen. Social media voor bedrijven is meer dan het delen van de teamlunch van gisteren op Instagram. Het is een krachtige manier om een herkenbaar merk op te bouwen, om op persoonlijk vlak in contact te komen met je klanten en om nieuwe business te stimuleren door middel van betaalde social media reclame.

Social Media Adverteren uitbesteden: Zo gaan wij te werk

Stap 1

Planning

De planning bestaat uit het definiëren van doelgroep profielen op basis van geografie, demografie en interesses. Vervolgens bekijken we samen hoeveel budget er nodig is om het gewenste resultaat te bereiken.


Stap 2

Campagne-opzet

Campagnes worden opgezet en gestructureerd op basis van onze best practices en inzichten. Hierdoor kunnen we gelijk een vliegende start maken met jouw campagnes.


Stap 3

Campagnebeheer

Campagne-uitgaven worden doorlopend geanalyseerd en geoptimaliseerd. Dit allemaal om verspilling van budget te voorkomen en het maximaliseren van de ROI.


Stap 4

Prestatierapportage

Er worden rapporten verstrekt die de algemene prestaties beoordelen en een diepgaande analyse van de gegevens bevatten, samen met aanbevelingen voor het verbeteren van de campagneprestaties.

social media adverteren

Organische posts en betaalde advertenties

Als je een online winkelier of marketeer bent, weet je hoe krachtig organische posts en betaalde advertenties kunnen zijn om verkeer naar je website te leiden. Facebook introduceerde onlangs een nieuw advertentietype dat je sociale media strategie op zijn kop zet: Facebook Shopping advertenties.

Fanbase opbouwen of website klikken?

Social Media adverteren kan ervoor zorgen dat jouw doelgroep op een duidelijke manier wordt bereikt. Het is namelijk mogelijk om met een advertentie (potentiële) klanten naar jouw website te laten klikken of een fanbase op te bouwen door meer like te genereren. Bovendien heb je met social media adverteren diverse mogelijkheden om het nog effectiever te maken. Wil je graag dat jouw doelgroep wordt bereikt door middel van social media, dan is Facebook adverteren of Instagram adverteren wellicht iets voor jou. Facebook heeft zijn poorten geopend voor online winkeliers en staat hen toe hun publiek op het platform nog gerichter te benaderen dan voorheen.

Social Media adverteren op Instagram

Social Media adverteren met Instagram reclame is een middel dat bij veel bedrijven niet algemeen bekend is. Er is echter een reden waarom Instagram een van de snelst groeiende en meest kosteneffectieve manieren van marketing is geworden. Een van de grootste online winkels, Zalando, gebruikt Instagram en Facebook intensief om hun producten te promoten. Gesteund door het gebruik van reclame op Instagram hebben ze het hoogste conversiepercentage van alle sociale media kanalen. Maar wat belangrijk is om te weten is dat Instagram niet wil zijn als Facebook of Google. Instagram adverteren is een van die sociale media hulpmiddelen die vaak onderschat worden. Bedrijven maken nog niet goed gebruik van dit hulpmiddel. Maar dat is slechts een kwestie van tijd, Instagram is te groot geworden, en de mogelijkheden om er reclame te maken beginnen nu pas ontdekt te worden.

De gemiddelde dagelijkse tijd die wordt besteed aan sociale media is 116 minuten per dag en 21% van de consumenten koopt eerder van merken die ze kunnen bereiken via sociale media.

Wat kost adverteren op social media?

Je bepaalt zelf hoeveel je per maand aan een social media kanaal wenst te betalen. De grote social media platformen bevinden zich buiten Nederland, hierdoor wordt de BTW verlegd.

Deskundigen op het gebied van sociale-mediamanagement

ROXTAR heeft een team van social media experts met meer dan een decennium aan digitale marketing kennis. Wij zijn gespecialiseerd in het creëren van boeiende Instagram advertenties en het bedenken van effectieve Facebook campagnes die je merkreputatie en winst een boost geeft.

Laten we beginnen?

Wij geloven dat social media marketing gaat over het kijken naar het grotere geheel. Het is gemakkelijk om alleen te kijken wat je concurrenten doen, maar uiteindelijk gaat het erom wat het beste werkt voor jouw bedrijf met een budget dat jij kunt veroorloven. Graag bekijken wij samen met jou de mogelijkheden.

Wij maken online marketing leuk

Maak kennis met ons team