Social Media, content en advertenties

Social media adverteren om jouw bedrijf te laten groeien!

Als bedrijf kun je er tegenwoordig haast niet meer omheen: social media. Omdat heel veel mensen tegenwoordig gebruik maken van social media platformen, is het goed om hier met je bedrijf op in te spelen. Dit is onbetaald mogelijk door regelmatig wat te posten, maar ook betaald heb je tal aan mogelijkheden. Wanneer je kiest voor social media adverteren heeft dit veel voordelen voor je bedrijf. Zo kan het er bijvoorbeeld bij helpen om je klantenbestand uit te breiden, het verkeer naar je website te verhogen en een omzettoename te genereren.

Gratis Strategiesessie

Wil jij jouw website naar een volgend niveau tillen? Vraag nu een gratis strategiesessie aan.

Gratis Strategiesessie

Wil jij jouw website naar een volgend niveau tillen? Vraag nu een gratis strategiesessie aan.

Bij social media adverteren komt een hoop kijken. Als je hier zelf mee aan de slag moet gaan kan dit een proces zijn waar je veel tijd en moeite in dient te stoppen om er successen mee te behalen. Social media adverteren uitbesteden is daarom een slimme optie. ROXTAR is hiervoor de juiste partij. Met onze uitgebreide kennis van social media en storytelling weten wij als geen ander hoe we jouw bedrijf in de spotlights kunnen zetten op social media. We zijn er voor kleine bedrijven, MKB en grote bedrijven.

Interesse in ondersteuning van ROXTAR? Neem dan snel contact met ons op, dan plannen we geheel vrijblijvend een gesprek in. Wil je graag eerst meer weten over de mogelijkheden van social media adverteren? Lees dan snel verder, hieronder vertellen wij je er alles over.

Social media adverteren uitbesteden

Waarom je bedrijf niet zonder social media meer kan

De populariteit van social media is in de afgelopen jaren enorm gegroeid. Dat is natuurlijk niet zonder reden. Omdat het zo populair is, is het met je bedrijf belangrijk om hierop in te spelen. Het is namelijk een goede manier om je doelgroep te bereiken. Daarnaast is het zo dat social media pagina’s van bijvoorbeeld een merk de op één na hoogst geraadpleegde bron zijn als er naar een nieuw merk gezocht wordt. Vindbaar zijn op social media is dus belangrijk. Zonder social media pagina’s voor je bedrijf loop je best wat kansen mis. Wij zetten hieronder wat voordelen van social media voor bedrijven op een rij:

  • Krachtige manier om een herkenbaar merk op te bouwen
  • De manier om een groot bereik te behalen
  • Een goede manier om dicht bij je doelgroep te komen
  • Kans om persoonlijkheid uit te stralen 

Niet alleen is het belangrijk om gebruik te maken van social media platformen met je bedrijf, ook adverteren op deze platformen heeft veel voordelen. Door social media adverteren is het mogelijk om veel mensen tegelijk te bereiken en te targeten. De kans is groot dat jouw doelgroep online aanwezig is, waardoor je de juiste mensen aanspreekt met jouw betaalde campagnes. Daarnaast is het een voordeel dat online adverteren meetbaar is, wat ervoor zorgt dat je op de hoogte blijft van de prestaties van je campagnes en deze indien nodig kan verbeteren.

Welke social media platformen zijn interessant voor je bedrijf?

Heb je nog maar weinig kennis van social media? Dan is het goed om te weten welke platformen goed zijn om in acht te nemen. Platformen waar je in ieder geval aan kunt denken zijn Facebook, Instagram, Snapchat, TikTok, LinkedIn en Pinterest. Welke kanalen daadwerkelijk nuttig zijn voor jouw bedrijf, hangt onder andere af van de branche waarin je opereert en je doelgroep. Zo zijn bijvoorbeeld platformen als Snapchat en TikTok zeer geschikt om op te adverteren als je jongeren wilt bereiken. Facebook en Instagram zijn over het algemeen heel populair, waardoor je met adverteren op deze platformen hoe dan ook goed zit. 

Ieder kanaal biedt weer eigen advertentiemogelijkheden. ROXTAR is gespecialiseerd in social media adverteren op al deze platformen en weet dus goed welke advertentievormen passen bij de doelstellingen van jouw bedrijf. Advies nodig over welke platformen voor jouw bedrijf het meest geschikt zijn? Neem vooral contact met ons op. Met onze jarenlange ervaring kunnen wij jou hierin goed adviseren. Voor meer informatie per platform is het ook mogelijk om bij onze verschillende social media adverteerdiensten te kijken. 

Waarom social media adverteren uitbesteden?

Social media adverteren doe je niet zomaar, hier is kennis voor nodig. Omdat ieder platform bovendien weer andere advertentiemogelijkheden heeft, kan het lastig zijn om dit allemaal te leren. Leren over social media adverteren kost veel tijd en moeite. Als je jezelf graag wilt blijven focussen op de kerntaken van je bedrijf, dan is uitbesteden de juiste keuze. Hiervoor zit je bij ROXTAR goed. Uitbesteden levert jou tijdwinst op en je profiteert daarnaast van de expertise van specialisten op dit gebied. 

Wij maken online marketing leuk

De voordelen van social media adverteren uitbesteden bij ROXTAR

ROXTAR helpt jouw bedrijf erbij om te groeien en successen te behalen. Social media speelt hier een grote rol in. Op welk social media platform je ook wilt adverteren, ROXTAR is hier de juiste partij voor. Waarom? Dat leggen we je graag uit:

Betrokken & bereikbaar

We zijn proactief, kunnen snel schakelen en zijn makkelijk bereikbaar.

Altijd resultaat gedreven

We zijn altijd gemotiveerd om het beste resultaat voor onze klanten te boeken.

Transparant & duidelijk

Geen abracadabra. We laten alles zien wat we doen en altijd zo duidelijk mogelijk.

Bij ons zijn jouw social media campagnes in goede handen. Wij gaan nauwkeurig en effectief voor je te werk om er echt het maximale uit te halen. Loopt een campagne niet zoals we hadden gedacht? Dan optimaliseren we deze om de prestaties te verbeteren. Met een team aan ervaren specialisten met jarenlange ervaring weten wij inmiddels echter wel goed wat wel en niet werkt, waardoor je er vanuit kunt gaan dat jouw campagnes goede resultaten opleveren. 

We vinden het belangrijk om jou mee te nemen in dit proces, of je nu al wat ervaring hebt in social media adverteren of niet. Onze werkwijze is dan ook transparant en duidelijk. Bij het opzetten van effectieve campagnes houden we uiteraard rekening met jouw eventuele wensen.

Als je kiest voor uitbesteden aan ROXTAR, verwacht dan dat wij er alles aan doen om het voor jou zo inzichtelijk en begrijpelijk mogelijk te maken. We vinden het namelijk niet alleen van belang dat de campagnes goed scoren, maar ook dat jij een goed beeld hebt van wat we doen. Jou op de hoogte houden doen wij door regelmatig rapportages met je te delen. Zo krijg je een handig overzicht van de prestaties. Als je hier vragen over hebt, onderbouwen wij dit rapport uiteraard graag voor je.

Bij ons kun je terecht voor al jouw vragen over social media adverteren of onze andere online marketing diensten. We staan vijf dagen per week voor je klaar met support, voor welke vraag dan ook. 

Social media adverteren uitbesteden: hoe wij voor je te werk gaan

Kies je ervoor om met ons in zee te gaan? Dan gaan wij aan de slag met het maken van effectieve social media campagnes waar jij mee kunt scoren. Benieuwd hoe wij dit aanpakken? Hieronder delen wij ons stappenplan, zodat je een beter beeld krijgt van hoe we voor jou te werk gaan als je voor ons kiest als jouw social media advertising partner.

Stap 1

De Planning

Bij social media adverteren beginnen wij altijd met de planning. Deze planning bestaat uit het definiëren van doelgroep profielen. Dit doen wij op basis van geografie, demografie en interesses. Als we dit gedaan hebben, kijken we samen naar hoeveel budget er nodig is om het gewenste resultaat te bereiken.

Stap 2

het opzetten van de campagne

Hebben we een budget bepaald? Dan is het tijd om daadwerkelijk de campagne te gaan opzetten. Dit doen wij op basis van onze best practices en inzichten. Wij zorgen voor een overzichtelijke, gestructureerde campagne.

Stap 3

het beheer van de campagne

Nadat de campagne is gepubliceerd is het natuurlijk niet zo dat we hier niet meer naar omkijken. Juist het analyseren van de campagne is van groot belang om beter te scoren. Campagne-uitgaven worden door ons doorlopend geanalyseerd en geoptimaliseerd. Dit doen wij niet alleen maar om betere prestaties te behalen, maar ook om verspilling van budget te voorkomen.

Stap 4

de prestatie rapportage

Er worden rapporten verstrekt die de algemene prestaties beoordelen en een diepgaande analyse van de gegevens bevatten, samen met aanbevelingen voor het verbeteren van de campagneprestaties.

Organische posts en betaalde advertenties

Als je een online winkelier of marketeer bent, weet je hoe krachtig organische posts en betaalde advertenties kunnen zijn om verkeer naar je website te leiden. Facebook introduceerde onlangs een nieuw advertentietype dat je sociale media strategie op zijn kop zet: Facebook Shopping advertenties.

social media adverteren

Social Media Adverteren: Wat heb je eraan?

Social media adverteren heeft een paar belangrijke voordelen, namelijk:

Meer verkeer naar je website genereren

Social media advertising is niet alleen een manier om je boodschap over te brengen naar de doelgroep, ook zorgt het ervoor dat je meer verkeer naar je website kan genereren. En dit is fijn, want hoe meer bezoekers je op je website hebt, hoe groter de kans is op conversie. Adverteren is dus een zeer effectieve manier om het aantal website bezoekers te verhogen.

Het verzamelen van contactgegevens

Naast meer verkeer naar je website kun je met behulp van advertenties op social media ook makkelijker contactgegevens verzamelen. Met een campagne is het bijvoorbeeld mogelijk om te linken naar een contactformulier. Op deze manier kan men bij interesse gegevens invullen die voor jou als bedrijf goed van pas komen. Hiermee kan je snel contact opnemen door te bellen of te mailen. Nieuwe leads genereren is met behulp van een goede social media campagne dus goed mogelijk.

Het vergroten van je fanbase

Naast meer websitebezoekers of nieuwe leads kan social media adverteren er ook voor zorgen dat je jouw fanbase vergroot. En hoe groter jouw fanbase op social media, hoe meer likes je hebt en hoe meer jouw pagina wordt bekeken. Dit kan weer leiden tot een omzettoename omdat je populair bent op een bepaald platform. Vooral op platformen als Facebook, Instagram en TikTok is het vergroten van je fanbase goed mogelijk.

Andere methodes om meer potentiële klanten te bereiken

Social media adverteren is een goede manier om potentiële klanten te bereiken, maar dit is ook op andere manieren mogelijk. Als je jouw bedrijf online wilt laten groeien, kan het geen kwaad om het adverteren op social media aan te vullen met deze andere online marketing methodes. Denk bij deze methodes bijvoorbeeld aan zoekmachine optimalisatie, zoekmachine adverteren en wedevelopment

Als we het hebben over zoekmachine optimalisatie hebben we het over hoger ranken in zoekmachines. Factoren die hier een grote rol in spelen zijn onder meer het technische deel van je website, SEO-teksten en linkbuilding. Denk bij zoekmachine adverteren aan diensten als Google Ads, Google Shopping Ads en Microsoft Advertising. Onder webdevelopment horen diensten als een website of webshop maken, website optimalisatie of webhosting. Voor al deze diensten ben je bij ROXTAR aan het juiste adres. 

Niet alleen zijn wij dus gespecialiseerd in social media adverteren, maar ook voor vele andere online marketing diensten mag je bij ons aankloppen. Een combinatie van diverse online marketing diensten uitbesteden zorgt ervoor dat jouw online zichtbaarheid zeer snel groeit. En hoe beter jouw online zichtbaarheid, hoe meer successen je met jouw bedrijf behaalt. Mocht je dus nog maar weinig gebruik maken van online marketing, dan is dit het moment voor verandering. Wanneer je hier geen gebruik van maakt, loop je achter op de concurrentie en laat je best wat kansen liggen. Zonde, want dit kan anders! Besteed jouw online marketing uit aan ROXTAR, dan zorgen wij ervoor dat dit naar een hoger niveau getild wordt.

Contact met onze specialisten opnemen

Wil je de samenwerking met ons aangaan op het gebied van social media adverteren of heb je interesse in een van onze andere online marketing diensten? Neem dan snel contact met ons op, zodat we snel een afspraak met elkaar kunnen inplannen om geheel vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken. Contact opnemen is mogelijk door te bellen naar 085 06 00 870 of een mailtje te sturen. Snel een WhatsApp bericht naar ons sturen? Dat kan rechtsonderin in je beeldscherm.

Gratis Strategiesessie

Wij jij jouw online marketing naar een volgend niveau tillen? Vraag nu een gratis strategiesessie aan.

Maak kennis met ons team