online marketing mkb

Online marketing MKB

Heb jij een MKB-bedrijf en wil je dat jouw bedrijf online beter gevonden wordt? Mogelijk doe je momenteel nog je eigen online marketing of zit je bij een partij waar je eigenlijk niet zo tevreden mee bent. Vooral als je pas gestart bent, wordt je vaak door een hoop partijen benaderd die je online marketing willen aanbieden. Belangrijk is echter ook dat je met een betrouwbare partij in zee gaat. Bij Roxtar zijn we gespecialiseerd in online marketing voor MKB. Onze specialisten weten exact hoe we je bedrijf vindbaar kunnen maken voor jouw doelgroep. Daarnaast helpen we je ook om je te onderscheiden van de concurrent.

Ben je benieuwd naar onze werkwijze? Lees dan verder!

internet marketing MKB

Waarom is online marketing MKB interessant?

Ook voor een MKB-bedrijf is online marketing onmisbaar. Merendeel van de bedrijven die bij de KvK geregistreerd zijn, vallen officieel onder het MKB. Online marketing kan interessant zijn voor zowel kleine als grote bedrijven. Echter, zal de uitvoering van online marketing voor MKB er in de praktijk vaak net iets uitzien. Het budget is lager dan bij een groot bedrijf en er is vaak nog geen goede basis gelegd. Juist omdat die basis vaak nog ontbreekt kan een goede strategie echter ook een enorm verschil maken. Terwijl het voor grote bedrijven interessant kan zijn om een eigen marketingafdeling te starten, is dat voor MKB-bedrijven doorgaans niet het geval.

Online Marketing Bureau MKB

Een online marketing bureau MKB inhuren is altijd interessant. Online marketing kan met vrijwel ieder budget en is een investering die uiteindelijk ook zijn vruchten afwerpt. Wil je echt resultaat zien, dan zul je MKB online marketing moeten overlaten aan een team van specialisten. Bij Roxtar Online Marketing hebben we veel ervaring met verschillende vormen online marketing. Denk bijvoorbeeld aan Search Engine Optimization (SEO), Search Engine Advertising (SEA) en Social Media Marketing. Wij kunnen diverse technieken combineren, om jouw bedrijf een boost te geven. Een succesvolle strategie leidt tot meer bezoekers op je website, meer conversies en dus ook tot een hogere omzet.

ROXTAR Online Marketing

Benieuwd hoe we jou verder kunnen helpen?

doelgroep bepalen

Wij hanteren een resultaatgedreven werkwijze

Als online marketing bureau MKB streven wij altijd naar de beste resultaten. Zo gaan we goed na hoe we jouw doelgroep het best kunnen bereiken. We zien bijvoorbeeld veel MKB-bedrijven die met Google Ads beginnen, maar een campagne hebben die niet goed aansluit op de doelgroep. Je krijgt dan niet de conversies waarop je hoopt en dit is zonde voor je budget. Als wij voor je aan de slag gaan, bepalen we eerst nauwkeurig wat de doelgroep is. Daarna brengen we de doelgroep verder in kaart, om te bepalen hoe we de doelgroep het best kunnen benaderen.

Om de doelgroep te bepalen, zullen we eerst een doelgroepanalyse uitvoeren. Zo slagen we erin om de doelgroep goed te definiëren. De doelgroep moet zo specifiek mogelijk worden vastgesteld, om ervoor te zorgen dat we ook echt op de behoeften van de potentiële klant kunnen inspelen. Richt jij je op het hoofd van een organisatie of op een specifieke afdeling? Dit kan invloed hebben op de wijze waarop we de doelgroep het best kunnen aanspreken.

online marketing mkb

Google is belangrijk voor online marketing MKB

Online marketing MKB begint vaak met Google Ads en SEO. Je vindbaarheid in de zoekmachines is namelijk zeer belangrijk en hier valt vaak nog veel winst te behalen. Wij gaan precies voor je na welke zoekwoorden interessant voor je kunnen zijn. Uiteindelijk bepalen we samen met jou op welke zoekwoorden we de focus leggen. We geven je een goed beeld van de verschillende keywords. Zo maken we bijvoorbeeld ook inzichtelijk hoeveel concurrentie er is, maar ook hoe vaak er op een zoekwoord gezocht wordt.

Als jouw website vindbaar is in de zoekresultaten, leidt dit tot meer bezoekers en een hogere omzet. Vandaar dat we bij online marketing MKB veel focus op de zoekmachines leggen.

social media marketing mkb

Social Media Marketing

Als onderdeel van MKB online marketing kunnen we advertenties creëren op social media. Er zijn diverse kanalen die we hiervoor kunnen inzetten. Voor B2B-bedrijven is LinkedIn ideaal, terwijl Instagram een geschikt kanaal is wanneer je jongeren als doelgroep hebt. Het voordeel van social media is dat je heel gericht kunt adverteren. Zo is het met Facebook bijvoorbeeld mogelijk om de doelgroep heel specifiek aan te geven. Aan de hand van factoren als locatie, interesses, leeftijd en functie bepalen we hoe we de doelgroep kunnen bereiken door middel van Social Media Advertising.

webdesign en conversieoptimalisatie MKB

Webdesign en conversieoptimalisatie

Voordat we aan online marketing MKB kunnen beginnen, moet een bedrijf eerst een nette website hebben. Is je website verouderd of werkt deze niet optimaal? Dan kunnen wij een nieuwe website voor je maken. Als online marketing bureau MKB hebben we bovendien veel ervaring met conversieoptimalisatie. Door actiepunten te creëren en de website ook aan de hand van diverse andere factoren te optimaliseren, zal het aantal conversies ook procentueel gezien toenemen.

De gebruikservaring van je website is belangrijk voor de zoekmachines, maar bepaalt ook het succes van je website. Je kunt ontzettend veel bezoekers op je website krijgen, maar als de gebruikservaring slecht is, zal ook het aantal conversies beperkt blijven. Wij modelleren je website dan ook op basis van Core Web Vitals. Hierdoor wordt jouw website beter vindbaar in de zoekresultaten en wordt je website prettiger in gebruik. Daarnaast zorgen we er ook voor dat je website aan de GPDR Cookie AVG wetgeving voldoet.

Wil jij de online marketing MKB uitbesteden?

Als jij een MKB-bedrijf hebt, dan gaan we graag voor jou aan de slag. Dankzij deze pagina heb je wellicht al een beter beeld van online marketing gekregen. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je uiteraard altijd contact met ons opnemen. Tijdens een vrijblijvende afspraak vertellen we je graag meer over ons online marketing bureau MKB. Zo kunnen we onder andere toelichten hoe we een concurrentieanalyse uitvoeren.

Tijdens een eerste kennismakingsgesprek krijgen wij ook de kans om jouw MKB-bedrijf in kaart te brengen. We zullen daarnaast ook jouw wensen met je doornemen. Aan de hand van jouw doelen kunnen we bepalen wat we voor je kunnen betekenen. Bij Roxtar Online Marketing kun je altijd zeker zijn van betrouwbaar advies. Hierna is het aan jou om te bepalen of je wel of geen samenwerking met ons aangaat.

Wil je ons geheim weten?