Website Optimalisatie

Zie je een stijgende lijn in het verkeer op je website maar niet in het aantal klanten of leads? Dan heb je waarschijnlijk baat bij onze bewezen website optimalisatie diensten.

  • Gratis en vrijblijvende website check
  • Zie snel waar je kansen liggen

Website optimalisatie is een overkoepelende term alles dat bijdraagt aan het verhogen van het aantal bezoekers van je website dat converteert. Dat kan een verkoop zijn of lead zoals een offerteaanvraag zijn, maar ook bijvoorbeeld een inschrijving in de nieuwsbrief. Doe onze check en kijk waar jouw kansen liggen!

Vraag onze gratis website optimalisatie check aan.

website optimalisatie

Hoe werkt website optimalisatie?

Bij website optimalisatie worden er verbeteringen aan je website aangebracht. Het doel is meestal om het conversiepercentage te verhogen en meer bezoekers op je website te krijgen. Zeker als je website al iets ouder is, is het belangrijk om deze te laten optimaliseren. Echter, moet ook een website die pas ontworpen is vaak nog geoptimaliseerd worden. Bij Roxtar bent je voor website optimalisatie aan het juiste adres. Wij weten precies hoe we de verschillende onderdelen van jouw website kunnen optimaliseren.

Ook als je al steeds meer bezoekers op je website hebt, maar nog geen conversies ziet, is website optimalisatie aan te raden. Wij maken gebruik van bewezen technieken om jouw website te optimaliseren. Ben je benieuwd hoe we jouw website kunnen optimaliseren? Dat lees je op deze pagina! Wil je het liefst zo snel mogelijk een vrijblijvend kennismakingsgesprek met ons inplannen? Dan kun je ook direct contact met ons opnemen.

Hoe zorgt website optimalisatie voor meer omzet?

De eenvoudigste manier om website optimalisatie te gebruiken om je bedrijfsomzet te verhogen is het testen waarom bezoekers geen klanten worden. Als de inspanning die nodig om taken uit te voeren zoals het boeken van hotels of het betalen voor items te veel is voor je bezoekers zullen ze je website weer verlaten zonder te converteren. Door te testen kun je uitzoeken waarom bezoekers geen klant worden en wat je daar aan kan doen. Je creëert dus meer klanten uit hetzelfde aantal bezoekers.

Hoe zorgt website optimalisatie voor meer verkeer en hogere rankings?

De grootste reden dat steeds meer bedrijven investeren in website optimalisatie is de toename van het ‘gratis’ websiteverkeer. Al het websiteverkeer dat via organische zoekresultaten binnenkomt, is gratis en dat geeft ook het belang aan van een goede vindbaarheid. Wij zoeken bij ROXTAR naar kwaliteitsverkeer. Het optimaliseren van je site met het gebruik van ‘best practices’, zal het aantal potentiële klanten doen toenemen.

Een vrijblijvende check

Ben jij benieuwd op welke punten jouw website nog geoptimaliseerd moet worden? Laat dan een vrijblijvende website-check door ons uitvoeren. Zo krijg je een goed beeld van waar de kansen liggen voor jouw bedrijf. Aan de hand van ons rapport zie je precies wat er nog aan jouw website verbeterd moet worden. Wil je website optimalisatie vervolgens aan ons uitbesteden? Dan gaan we graag voor je aan de slag!

website optimalisatie

Website optimalisatie door Roxtar

Bij Roxtar hebben we alle kennis in huis om jouw website te optimaliseren. Wij hebben een transparante werkwijze en laten je precies weten wat voor wijzigingen we op je website aanbrengen. Wij kunnen de resultaten van onze werkzaamheden bovendien goed meten. Dat kan bijvoorbeeld met behulp van Google Analytics. Zo kun je na verloop van tijd ook heel goed zien wat voor verschil website optimalisatie maakt.

Waarom het verstandig is om website optimalisatie aan Roxtar over te laten? Dat lees je hieronder!

  • Wij boeken meetbare resultaten
  • Een transparante werkwijze vinden we belangrijk bij Roxtar
  • Wij zijn duurzaam naar onze relaties, maar ook naar het milieu
  • Onze specialisten beschikken over veel ervaring een vakkennis

Wij maken online marketing leuk

Website optimalisatie is maatwerk

Het is belangrijk om in het achterhoofd te houden dat website optimalisatie altijd een aanpak op maat vergt. Welke punten van een website geoptimaliseerd moeten worden verschilt namelijk nogal. Roxtar heeft een team van specialisten met veel uiteenlopende kennis. Hierdoor zijn we in staat om jouw website op de juiste punten te optimaliseren. Wij zullen hiervoor altijd een maatwerk plan opstellen en uitvoeren. Uiteraard bespreken we met jou welke punten van de website geoptimaliseerd moeten worden. Zo weet je vooraf precies wat voor werkzaamheden we aan je website zullen verrichten.

Wij zorgen ervoor dat je website snel is

Gaan we met website optimalisatie aan de slag, dan beginnen we vaak het met het optimaliseren van de snelheid. De snelheid van je website is om te beginnen namelijk zeer belangrijk voor de gebruikers van je website. Als een website erg sloom is, dan zal een gebruiker al geneigd zijn om de website weg te klikken voor deze überhaupt geladen is. Daarnaast is een snelle website ook zeer belangrijk voor Google.

Bij Roxtar weten we precies wat we kunnen doen om de snelheid van je website te verbeteren. Zo kunnen afbeeldingen met een grote resolutie je website bijvoorbeeld behoorlijk vertragen. Wij kunnen je afbeeldingen zo optimaliseren dat ze minder effect hebben op de laadtijd van je website. Zo kennen we nog talloze andere trucjes om je website sneller te maken, zonder dat dit ten koste gaat van de uitstraling van je website.

Website optimalisatie voor smartphones

Wanneer wij met website optimalisatie voor je aan de slag gaan, controleren we ook altijd of je website goed zichtbaar is voor smartphone-gebruikers. Wanneer dat niet het geval is, is het belangrijk om alsnog een mobiele versie van je website te maken. Het merendeel van de zoekopdrachten op Google is allang niet meer afkomstig van desktopgebruikers. Vandaag de dag worden de meeste zoekopdrachten uitgevoerd vanaf mobiele apparaten. Dat betekent dus dat je kansen laat liggen indien jouw website op deze apparaten niet goed zichtbaar is. Overigens heeft Google zijn algoritme ook zo aangepast dat websites die niet “mobile friendly” zijn, ook minder goed gevonden worden in de zoekmachine.

Wij passen je website graag zo aan dat deze ook op een telefoon goed zichtbaar zal zijn. We kunnen je website responsive maken. Dat wil zeggen dat je website zich aanpast naar het apparaat waarop een gebruiker de website bekijkt. Hierdoor zal je website goed zichtbaar zijn op daadwerkelijk ieder apparaat, ook op tablets en smartphones.

Benieuwd hoe we jou verder kunnen helpen?

Het verbeteren van de content van je website

Bij website optimalisatie komt ook vaak de content op je website aan bod. Content is zeer belangrijk voor de zoekmachines, maar heeft ook invloed op het conversiepercentage. Het is daarom belangrijk dat je content voor zowel conversies als SEO geoptimaliseerd is. Ook dit kunnen we bij Roxtar als de beste. Hoe we dat doen? Wij schrijven professionele content waar je gebruikers daadwerkelijk iets aan hebben. In die content verwerken we de zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden. Uiteraard gaat hier ook een zoekwoordonderzoek aan vooraf. Om het conversiepercentage van je website te verbeteren, kunnen we ook Call to Action’s toevoegen aan de content op je website.

website-optimalisatie

We verbeteren de meta titels en beschrijvingen

Bij website optimalisatie zullen we doorgaans ook de meta titels en beschrijvingen van de pagina’s op je website aanpassen. De meta titels en beschrijvingen bepalen wat gebruikers van Google te zien krijgen. Wanneer de meta’s interessant zijn, zal een bezoeker veel eerder besluiten om op jouw website te klikken. De meta’s moeten jouw bezoekers ook een goed beeld geven van wat er op de website te vinden is. Wanneer de meta’s een verkeerde indruk geven, zullen bezoekers namelijk snel weer afhaken. Dat is slecht voor het conversiepercentage en kan ervoor zorgen dat je weer een lagere positie in de zoekresultaten krijgt.

Het verbeteren van de linkstructuur

Door middel van website optimalisatie verbeteren we ook de linkstructuur van je website. Aan de hand van de linkstructuur zien zoekmachines als Google welke pagina’s op je website belangrijk of juist minder belangrijk zijn. Daarnaast maakt dit de website ook eenvoudiger om te navigeren voor je bezoekers. Wij gaan graag voor je na wat een logische linkstructuur voor jouw website is. Vervolgens kunnen we deze voor je implementeren.

Bij het implementeren van een goede linkstructuur plaatsen we niet simpelweg een aantal interne links op iedere pagina. De belangrijkste pagina’s krijgen meer links dan de minder belangrijke pagina’s. Op die manier zorgen we ervoor dat het ook voor Google duidelijk is welke pagina’s op je website belangrijk zijn. Daarnaast kijken we ook naar de relevantie van de links, zodat de bezoeker ook iets aan de links op een pagina heeft. Dat laatste is zeer belangrijk, want de gebruikservaring staat altijd centraal als we je website optimaliseren. Dat is indirect ook goed voor je vindbaarheid in Google. Ook de zoekmachines hebben namelijk als doel om hun gebruikers naar een gebruiksvriendelijke en informatieve website te leiden.

voice-control-website-optimalisatie

Website optimalisatie voor voice search

Tegenwoordig is het vrij gebruikelijk dat men stemcommando’s gebruikt om te googelen. Hierdoor begint de gemiddelde zoekopdracht er ook anders uit te zien. Zoekopdrachten worden vaak langer en natuurlijker. Belangrijk is om je website ook op basis van deze informatie te optimaliseren. Zo is het aan te raden om ook deze langere zoekwoorden in de content van je website te verwerken. Ook daarmee gaan we graag voor je aan de slag.

We zorgen ervoor dat je website naar behoren werkt

Belangrijk is dat je website helemaal naar behoren werkt. Iedere button en iedere link moet het doen. Bij Roxtar zullen we je website grondig nalopen. Met behulp van professionele tools controleren we of je website technisch goed in elkaar zit. Waar nodig zullen we de website optimaliseren. Een website die technisch niet goed in elkaar zit zal namelijk ook minder gebruiksvriendelijk zijn. Bovendien bepaalt Google je ranking ook mede aan de hand van meer dan honderd technische factoren. Het is dus zeer belangrijk dat je website op technisch vlak helemaal klopt.

Je website beter vindbaar maken?

Wil jij je website optimaliseren voor de zoekmachines? Dan zijn er ook nog veel andere werkzaamheden die we voor je kunnen verrichten. Ook in dit geval ben je bij Roxtar aan het juiste adres. Wij beschikken namelijk niet alleen over veel technische kennis van websites, maar hebben ook veel ervaring met SEO. Vaak gaan gebruiksvriendelijkheid, de techniek achter je website en SEO hand in hand. Vandaar dat we ook op deze pagina veel aandacht aan de zoekmachines hebben besteed. Wil je echt goed vindbaar worden, dan kunnen we echter ook nog technieken als linkbuilding inzetten.

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden?

Vraag jij je af wat wij voor je kunnen betekenen als het op website optimalisatie aankomt? Wij gaan graag met je in gesprek om de mogelijkheden met je door te nemen. Daarnaast kun je ons ook vragen om een vrijblijvende check uit te voeren. Zo krijg je ook een goed beeld van alle punten aan je website die onze specialisten kunnen optimaliseren.

  • Gratis en vrijblijvende website check
  • Zie snel waar je kansen liggen

Investeer niet alleen in bezoekers, maar haal er ook het maximale uit. Onderzoek, analyses, optimaliseren en meten. ROXTAR brengt alle stappen samen en zorgt door een continue optimalisatie dat je altijd een stap voor blijft op de concurrentie.

Blijf een stap voor op je concurrentie!

Direct contact met een van onze consultants