online marketing voor advocaten

Online Marketing voor advocaten en juristen

Wilt u het meeste uit uw online marketing halen zonder daar zelf veel tijd aan kwijt te zijn? Dan is online marketing voor advocaten en juristen een goed idee.

Wenst u snel resultaten? Kies dan voor ROXTAR Online Marketing! Wij helpen u graag om uw bedrijf online op de kaart te zetten.

Betrokken & bereikbaar

We zijn proactief, kunnen snel schakelen en zijn makkelijk bereikbaar.

Altijd resultaat gedreven

We zijn altijd gemotiveerd om het beste resultaat voor onze klanten te boeken.

Transparant & duidelijk

Geen abracadabra. We laten alles zien wat we doen en altijd zo duidelijk mogelijk.

Dé Beste Online Marketing voor advocaten en JURISTEN in Nederland

Het meeste uit uw online marketing halen? Dan kunt u dit het beste uitbesteden! Zo kunt u volledig focussen op uw werkzaamheden en zorgen wij ervoor dat uw online aanwezigheid er tiptop in orde uitziet. Online marketing voor advocaten en juristen is belangrijker dan u in eerste instantie misschien denkt. Het kan een enorm verschil maken! Voor snelle én goede resultaten bent u bij ROXTAR aan het juiste adres. Meer weten over wat we precies voor u kunnen betekenen? Lees dan snel verder!

voor advocaten en JURISTEN

Al sinds de Griekse oudheid komt het verlenen van juridische hulp voor. Een oud beroep met een groot aanzien. Het is dan ook niet voor niets dat dit de enige pagina op onze website is waarop we de doelgroep met ‘u’ aanspreken 😉

Maar het feit dat uw beroep al zo lang bestaat, wil natuurlijk niet zeggen dat het eenvoudig uit te oefenen is! Hoe krijgt u als advocaat nieuwe cliënten? Hoe zorgt u ervoor dat de doelgroep uw incassobureau inschakelt bij achterstallige betalingen? Het is belangrijk om de juiste personen te bereiken. En mond-tot-mondreclame is tegenwoordig niet meer voldoende. Gelukkig zijn er meer dan genoeg andere manieren om de doelgroep voor u te winnen. Wanneer iemand juridische problemen heeft, is de kans groot dat deze persoon eerst het één en ander zal googelen. Is uw website snel en makkelijk vindbaar op de juiste zoekwoorden? En is deze ook nog eens voorzien van de juiste technieken, waardoor de bezoeker wordt overtuigd uw expertise in te schakelen? Dan kunt u ongetwijfeld binnen de kortste keren een telefoontje verwachten om een afspraak in te plannen!

ROXTAR Online Marketing

Benieuwd hoe we jou verder kunnen helpen?

Het visitekaartje voor advocaten en juristen

In de eerste plaats moet uw website dus vindbaar zijn zodra een potentiële cliënt op relevante keywords zoekt in Google. Daarnaast moet uw website professioneel en overtuigend genoeg zijn om ervoor te zorgen dat een potentiële cliënt contact opneemt. We kunnen dus concluderen dat online marketing voor advocaten zeer belangrijk is. Wilt u uw kansen op dit gebied optimaal benutten? Dan helpen wij u daar graag bij. Als online marketingspecialisten zijn wij in staat om ook jouw advocatenbureau vindbaar te maken.

Een goede website is vandaag de dag hét visitekaartje van uw bedrijf. Ga maar eens na, wanneer u meer wilt weten over een bepaald product of een specifieke dienst. De kans is groot dat u zich eerst verdiept in wat u online kunt vinden. In de zoekbalk van Google laat u weten waar u meer informatie over wilt. Binnen enkele milliseconden verschijnen verschillende websites op uw beeldscherm. U klikt waarschijnlijk een aantal opties op de eerste resultatenpagina aan. Ziet een website er slordig uit? Dan is de kans groot dat u deze weer wegklikt. Daarentegen zal een prachtige website met overzichtelijke informatie een andere indruk achterlaten.

online marketing advocatenkantoren

Wat betekent dit voor u?

De manier waarop u handelt wanneer u op zoek bent naar een product of dienst is hoogstwaarschijnlijk hetzelfde als die van uw potentiële cliënten. Een grote misvatting is dat een mooie website voldoende is. Natuurlijk is dit een belangrijk aspect, het oog wil immers ook wat, maar het gaat een stuk verder dan dat. Uw website kan er nog zo mooi uitzien, maar als deze inhoudelijk niet klopt of niet eens vindbaar is voor het publiek heeft u er eigenlijk alsnog niet zoveel aan. Hoe zonde zou het zijn als uw website er tiptop in orde uitziet en niet eens gevonden wordt door de doelgroep?! Maar no worries! Gelukkig heeft ROXTAR alles in huis om ervoor te zorgen dat uw doelgroep op uw website belandt.

Meer weten over online marketing voor advocaten en jusisten?

‘Even een advertentie online zetten’ klinkt misschien makkelijk, maar veel mensen vergeten soms dat marketing een vak apart is. Er komt – net als binnen het juridische vak – een hoop jargon en kennis bij kijken om de juiste handelingen uit te kunnen voeren. Om erachter te komen wat u precies nodig heeft om de doelgroep te bereiken, zullen we samen in de huid van uw potentiële cliënten kruipen. Naar wat voor website zijn potentiële cliënten op zoek? Hoe bewegen uw cliënten zich op het internet? Op welke platformen bevinden ze zich? Richten deze zich tot het loket of tot de NoVA? En hoe kunnen we ervoor zorgen dat uw website beter vindbaar is dan andere advocaten- of incassobureaus?

Net zoals uw cliënten uw expertise binnen het juridische vak nodig hebben, kunnen wij u helpen op het gebied van marketing. Heeft u geen idee waar u moet beginnen en wat het nu precies inhoudt? Wij lichten u graag in over alle mogelijkheden waarmee we u van dienst kunnen zijn. Er zijn vandaag de dag nog steeds veel juristen die zich niet tot nauwelijks bezighouden met online marketing. Wees uw concullega’s een stapje voor en begin vandaag nog met het perfectioneren van uw online marketingstrategie!

Meer weten over de specifieke diensten waarmee we u kunnen helpen? Onderstaand hebben we onze werkzaamheden op een rijtje gezet! Heeft u nog andere vragen en/of opmerkingen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Onze marketingspecialisten lichten graag geheel vrijblijvend het antwoord op uw vragen toe.

Het creëren van de perfecte website

Een goede vindbaarheid in de zoekmachines is onmogelijk te realiseren zonder een website. Dit is dus eigenlijk stap één van het gehele proces. Het kan zijn dat u al een website heeft, maar niet tevreden bent over het design. Een jurist dient immers professioneel over te komen, en tegenwoordig is een moderne website minstens zo belangrijk als een modern kantoor. Het is dan ook best wel pijnlijk om te zien hoeveel websites een verouderd design hanteren. Als uw website eruit ziet alsof deze binnen enkele minuten is opgezet, hoe kan een potentiële cliënt dan het vertrouwen hebben in het aandachtig afhandelen van zijn/haar zaken?

online marketing voor advocaten

Werp eens een eerlijke blik op het huidige design van uw website. Ziet deze er strak uit of is er nog ruimte voor verbetering? Werkt alles naar behoren? Is uw dienst goed omschreven? Is de benodigde informatie eenvoudig te vinden? Zijn er geen dode links? Of u nog from scratch moet beginnen of al een website hebt, maar gewoonweg niet tevreden bent: bij ROXTAR bent u aan het juiste adres. Ook wanneer u twijfels heeft over het huidige design helpen wij u graag met webdevelopment!

internetmarketing voor advocaten en juristen

Een goede website zorgt voor een vertrouwd gevoel en straalt professionaliteit uit

Een goede website gaat dus een stuk verder dan alleen een modern design. Het is immers de bedoeling dat bezoekers een professionele en vertrouwde indruk krijgen. Bent u bijvoorbeeld een letselschade advocaat? Dan moeten uw cliënten wel het vertrouwen hebben dat ze hun zaken volledig in uw handen kunnen leggen. Een vertrouwd gevoel wordt ook gecreëerd door de functionaliteiten op uw website. Is het bijvoorbeeld mogelijk om online een afspraak in te plannen? Kunnen potentiële cliënten eenvoudig contact opnemen via een contactformulier? Is er een kaart aanwezig, waarop de locatie van uw bureau snel en makkelijk te vinden is? En wat dacht u van het delen van reviews van voorgaande cliënten om uw betrouwbaarheid te vergroten? Tegenwoordig is bijna alles mogelijk!

Een groter bereik voor uw advocatenkantoor

Een professionele website is stap één van uw nieuwe marketingstrategie. Nu deze helemaal in orde is, de juiste informatie en functionaliteiten bevat én een mooi design heeft, is het tijd voor stap twee. Het is immers wel de bedoeling dat uw potentiële cliënten de website ook kunnen vinden. Dit kunnen we op verschillende manieren bereiken. Ten eerste is het handig als de doelgroep uw website op organische wijze weet te bereiken. Dit betekent dat uw website hoog in de zoekresultaten verschijnt wanneer een gebruiker een relevant zoekwoord intypt. Neem een letselschade advocaat als voorbeeld: de kans is groot dat wanneer iemand op zoek is naar een dergelijke advocaat, deze letterlijk naar ‘letselschade advocaat’ zoekt. Eventueel met een plaatsnaam erachter. Biedt u deze dienst aan, dan is het belangrijk dat uw website op de eerste of hooguit tweede resultatenpagina verschijnt. Hoe we dit doen? Door onder andere de juiste zoekwoorden uit te zoeken en deze te verwerken op uw website. De zoekmachine zorgt er namelijk voor dat de gebruiker zo relevant mogelijke resultaten te zien krijgt. Om de zoekmachine dit idee te geven, passen we Search Engine Optimization (SEO) toe.

Hoe werkt SEO precies?

Zoals we hierboven al even kort aanhaalden, is een onderdeel van SEO het verwerken van de juiste zoekwoorden. Deze zoekwoorden moeten aan een aantal eisen voldoen. Zo moet het zoekwoord relevant zijn aan wat u aanbiedt, over een relatief groot maandelijks zoekvolume beschikken en door relatief weinig concurrenten worden gebruikt. Alles draait om het vinden van de juiste balans! Naast content hebben overigens ook de autoriteit en techniek van uw website invloed op de ranking. Waar autoriteit onder andere beïnvloed kan worden door het creëren van backlinks, heeft techniek alles te maken met hoe goed uw website functioneert. En laten we bij ROXTAR nou eens precies weten hoe we dit zo optimaal mogelijk kunnen realiseren.

Betaald gevonden worden op Google

Naast op een organische wijze makkelijk vindbaar te zijn, kunt u er ook voor betalen om hoog in de zoekresultaten te verschijnen. Echter gaat dit uiteraard iets verder dan het simpel plaatsen van een advertentie. Ook hier komt de nodige expertise bij kijken. We noemen dit Search Engine Advertising (SEA). Ook hier spelen relevante zoekwoorden een belangrijke rol. Door het creëren van een pakkende advertentie waarin de juiste zoekwoorden zijn verwerkt, vergroten we de kans dat uw website bovenaan de zoekresultaten verschijnt. Houd er wel rekening mee dat hier kosten aan verbonden zijn. Zo betaalt u een bedrag per klik op de advertentie. Dit bedrag kunt u deels zelf bepalen door een maximaal budget in te stellen. Op deze manier voorkomen we dat u meer besteedt dan u wil en/of kan.

Social media als onderdeel van uw online marketingstrategie

Wellicht had u het idee dat social media voor een advocaten- of incassobureau niet zo relevant is. Dat is echter een grote fout! Met behulp van Instagram en Facebook Ads kunt u namelijk heel gericht adverteren. Ten opzichte van SEA richt u zich met social advertising niet slechts op degenen die daadwerkelijk naar uw dienst zoeken, maar op alle personen in uw doelgroep. Vrijwel iedereen maakt immers gebruik van social media, dus ook mensen met juridische problemen. De kans is dus groot dat je met een advertentie een groot aantal potentiële cliënten weet te bereiken. Overigens is dat niet het enige voordeel dat social advertising met zich mee kan brengen. Deze manier van adverteren is namelijk ook perfect voor het vergroten van uw naamsbekendheid. Krijgt iemand op een later moment bijvoorbeeld met juridische problemen te maken, is er een kans dat deze persoon zich uw advertentie kan herinneren.

Uw marketingstrategie uitbesteden van A tot Z

ROXTAR is een one-stop-shop marketingbureau. Dat betekent dat wij u van A tot Z kunnen ontlasten wat betreft het bedenken en uitvoeren van uw nieuwe marketingstrategie. Een nieuw design voor uw website? Check. Heeft u ook teksten nodig die goed converteren en eenvoudig doch professioneel beschrijven wat u voor uw cliënten kunt betekenen? Check. Een goede vindbaarheid in de zoekmachines? Check. Het opzetten, monitoren en optimaliseren van zoekmachine of social advertenties? Dubbelcheck. Wat u ook nodig heeft, ROXTAR staat voor u klaar. Daarbij gaan we transparant te werk en leggen we u graag tot in de puntjes uit waar we precies mee bezig zijn.

Dit zeggen onze klanten

Een afspraak maken met onze specialisten

Als u de eigenaar van een advocaten- of incassobureau bent, bent u zowel advocaat als ondernemer. Het doel is dan ook om winst te maken en steeds nieuwe cliënten te mogen helpen. Met een persoonlijke en unieke aanpak zorgt ROXTAR voor een maatwerk online marketingstrategie die perfect aansluit op uw onderneming. Samen werken we naar een betrouwbare en professionele online aanwezigheid. Heeft u overige vragen over wat ROXTAR precies voor u kan betekenen? Of wilt u meer weten over onze werkwijze? Aarzel niet om geheel vrijblijvend contact met ons op te nemen!

Gratis Strategiesessie

Wij jij jouw online marketing naar een volgend niveau tillen? Vraag nu een gratis strategiesessie aan.

Maak kennis met ons team