Wat is website migratie?

Wat is een website migratie?

Jouw website moet concurreren met miljoenen anderen op het web. Jouw site moet natuurlijk opvallen en voldoen aan de behoeften van jouw doelgroep. Dit betekent vaak dat je door de tijd moet verhuizen naar een nieuw website platform. Het probleem is alleen dat dit het verkeer op jouw website negatief kan beïnvloeden en de organische prestaties in de zoekmachines kan schaden. 

Wat is een SEO-site migratie?

Als je met jouw website verhuist naar een nieuw websiteplatform, dan is het essentieel dat je op het gebied van SEO niet al jouw opgebouwde rank en linkwaarde verliest. Websites hebben meer dan ooit tevoren regelmatig onderhoud nodig, één misstap kan dus aanzienlijke schade veroorzaken. Een SEO-websitemigratie wordt gebruikt om dit juist te voorkomen.

SEO Site Migratie Strategie

Bij de overstap naar een nieuw CMS is het belangrijk dat jouw verworven SEO autoriteit niet in het proces verloren gaat. Als je een slecht uitgevoerde sitemigratie doormaakt, dan kan dit jouw vertoningsaandeel in de zoekmachines op verschillende manieren aanzienlijk schaden. Wij begeleiden dit traject middels onze technische SEO specialisten.

Domeinverhuizing

Een volledige domeinverhuizing kan riskant zijn en is niet geschikt voor elk bedrijf. Wij zorgen ervoor dat alles geback-upt is, dat het overgangsproces veilig gebeurt en dat we de content intact laten. Wij crawlen jouw site en dubbel checken vooraf of alles goed staat voordat de domeinverhuizing daadwerkelijk wordt uitgevoerd.

Structurele veranderingen

Een websitemigratie biedt ook de mogelijkheid om een SEO-audit uit te voeren. Naast het controleren of de structuur van de site volledig is geoptimaliseerd, kijken we ook naar aspecten als redirect mapping en de relatie tussen de pagina’s en de navigatie.


URL-herstructurering

Een URL-herstructurering is vaak noodzakelijk wanneer jouw webpagina’s belangrijke wijzigingen hebben ondergaan. Als onderdeel van ons migratieproces wordt prioriteit gegeven aan het omleiden van de URL’s en we leveren je een uitgebreid rapport waarin het omleiden van de URL’s staat uitgelegd.


Waarom is een SEO-websitemigratie nodig?

Het kan maanden of soms wel jaren duren om een sterke SEO autoriteit op te bouwen, helaas is er maar één foutje nodig om alle opgebouwde autoriteit af te breken. Daarom is een professionele SEO-websitemigratie cruciaal. Naast bescherming tegen potentiële risico’s biedt het ook de mogelijkheid om jouw online vindbaarheid te verbeteren.

Kijk voor een stappenplan op SEMrush.

Wat is website migratie?
Wat is een website migratie?