Wat is White Hat SEO?

Wat is White Hat SEO?

Als je een zakelijke website hebt, dan is de kans groot dat je de termen “white hat SEO” en “black hat SEO” vast wel eens hebt gehoord. Maar wat betekenen deze termen precies? Online Marketing Bureaus die white hat SEO werkzaamheden uitvoeren, doen een poging om de basisrichtlijnen van Google te volgen, in wezen volgens de “wetten” van het internet. Bedrijven die zich niet aan deze wetten houden door black hat SEO kunnen voor korte tijd profiteren van de voordelen van een hogere ranking, maar uiteindelijk zullen ze te maken krijgen met de gevolgen en zullen ze gestraft worden door Google.

White hat SEO is volgens SEMrush een term die wordt gebruikt om te verwijzen naar SEO-strategieën die functioneren binnen de regels en verwachtingen van zoekmachines en zoekers. Het betekent het implementeren van technieken om de zoekmachine ranking van een website te verbeteren zonder te vertrouwen op trucs om het algoritme van een zoekmachine te ondermijnen.

White hat SEO-strategieën richten zich op het leveren van relevante inhoud van hoge kwaliteit aan lezers die de gebruikerservaring optimaliseert, in plaats van meer spammy technieken te gebruiken, zoals duplicate content die alleen voor zoekmachines is geoptimaliseerd.

Wat gebeurt er als je White Hat SEO negeert?

Het volgen van de White Hat SEO regels kost tijd. Het is een lange termijntraject, er moet een kwalitatieve website opgebouwd worden en er moeten relevante sites gevonden worden die bereid zijn om terug te linken naar die van jou. Het is een “on going process”.

Lees ook alles over Zoekmachine optimalisatie

Waarom is White hat SEO zo belangrijk?

Voor website-eigenaren die voordelen op de lange termijn nastreven, is het gebruik van white hat SEO technieken verstandiger. Google is voortdurend bezig met het updaten van haar algoritmes om te voorkomen dat black hat SEO technieken worden gebruikt. Als je geen gebruik maakt van white hat seo praktijken voor jouw web content optimalisatie, vroeg of laat, de website is zeker te krijgen verbannen door Google. Gebruikers van black hat SEO tactieken lopen het risico een Google penalty te ontvangen.

Een Google penalty verlaagt de ranking van de website drastisch en daarmee ook het verkeer en de inkomsten uit advertenties. Kortom, elke web content ontwikkelaar moet weten wat white hat SEO is en het verstandig implementeren in plaats van toevlucht te nemen tot onethische black hat methoden.

Wat is White Hat SEO?
Wat is White Hat SEO?

Voordelen van White Hat SEO

Kosteneffectief

White hat SEO methoden zijn, op de lange termijn, veel kosten efficiënter dan black hat SEO. Het is bijvoorbeeld niet nodig om alle door Google geconstateerde overtredingen te herstellen. Terwijl, in black hat SEO, er veel handmatig werk is bij het oplossen van black hat SEO die Google vaak bestraft, zoals het verwijderen van spam links van blogs of forums.

Beveiligde websites

Websites die white hat SEO toepassen zijn veel beter beschermd tegen de sancties van Google dan websites die black hat SEO toepassen.

Stabiele ranking posities

Rankings bereikt door white hat SEO methoden hebben veel meer kans om stabiel te blijven op de lange termijn dan die bereikt door oneerlijke strategie als black hat seo.

Nadelen van White Hat SEO

Beperkte invloed

White hat SEO heeft geen invloed op het gebied van off-page optimalisatie. Er zijn zeer weinig mogelijkheden om dit te doen zonder in ieder geval in grey hat SEO (linkbuilding) te gaan.

Hoge concurrentie

Het inhalen van sterk geoptimaliseerde concurrentie wordt erg moeilijk met alleen white hat SEO technieken. Echter, als de concurrentie alleen gebruik maakt van black hat SEO of grey hat SEO, dan kan white hat SEO heel effectief blijken te zijn om daarmee de concurrentie te verslaan.

Tijdrovend

Op de lange termijn kost white hat SEO in vergelijking met black hat SEO veel meer tijd voordat het resultaten laat zien. Dit nadeel wordt echter goedgemaakt door de kosteneffectiviteit. Je hoeft achteraf dus geen spamlinks of andere oneerlijke strategieën te corrigeren.

Conclusie

Voordat je een website gaat bouwen voor het promoten van jouw merk en jouw bedrijf, is het essentieel om white hat SEO methoden te begrijpen en te gebruiken. Dat is de enige manier om overeind te blijven in een verzadigde markt waarin elk bedrijf ernaar streeft om de beste service te bieden aan hun klanten. Bedrijven moeten ook gebruik maken van technische SEO-methoden zoals het controleren van gebroken links en het verhogen van de laadsnelheid om uitstekende organische posities te krijgen.