Wat is een C-block?

Het derde block in een IP-adres wordt ook wel het C-block genoemd. Dit formaat van een IP-adres is het gebruikelijke formaat dat overal wordt gebruikt, en wordt IPv4 genoemd. Er zijn vier bytes in zo’n IP-adres, met elke byte gescheiden door een punt (in totaal dus 32 bits, voor de nerds). Elk (sub)-domein komt overeen met ten minste één zo’n IP-adres (het kunnen er ook meerdere zijn, maar dat laten we nu even buiten beschouwing). Mooi en eenvoudig. C-blocks, is een verzameling van IP-adressen. Een IP-adres is een combinatie van 4 verschillende blokken met puntjes er tussen. Een voorbeeld van een IP-adres is bijvoorbeeld: 123.456.789.012. Deze combinaties van cijfers/blokken vormen het adres van een website.

Waarom zijn C-blocks eigenlijk belangrijk?

In de regel zijn C-blocks niet zo spannend, maar wel voor linkbuilding. Hieronder zijn drie IP-adressen te zien, ze hebben een gelijkwaardig C-block maar in D-blocks verschillen ze, Dit betekent dat deze 3 IP-adressen op dezelfde server staan en dat de kans groot is dat deze IP-adressen in beheer zijn van dezelfde eigenaar.

123.456.789.444
123.456.789.482
123.456.789.491

Mochten er een groot aantal backlinks van hetzelfde C-block komen dan kan dit schadelijk zijn voor de zoekresultaten, Google hecht er dan namelijk minder waarde aan. Voor een natuurlijk backlink profiel is het is dus raadzaam om gevarieerde C-blocks te hebben van verschillende servers.

Wat is een C-block
C-blocks zijn erg belangrijk voor linkbuilding

Feit over C-blocks Link Building.

In een onderzoek uitgevoerd door Moz.com met 120 zoekmachine-experts, werd vastgesteld dat de top 15 van de 109 ranking factoren allemaal gerelateerd waren aan backlinks. Het onderzoek toonde ook aan dat de meeste search marketing experts het erover eens zijn dat links van unieke domeinen of unieke C-blokken IP’s of unieke Klasse-C IP’s een grote boost geven aan de zoekmachine ranking.

Om in zoekmachines top posities te behalen maken alle grote merken gebruik van C-block linkbuilding. Jij kunt ook profiteren van C-blocks linkbuilding, ROXTAR kan je helpen jouw website ranking te verbeteren door middel van betrouwbare oplossingen.