wat is een backlink

Wat is een backlink?

Backlinks worden beschouwd als een indicator van de populariteit van uw website onder gebruikers. Implementatie, backlinkbeheer en prestatieanalyse zijn belangrijke aspecten van zoekmachineoptimalisatie (SEO) en SEO-strategie.

Om jouw organische verkeer te vergroten en opgemerkt te worden door zoekmachines, moet je investeren in on-page en off-page SEO. On-page optimalisatie is een proces voor het maken van inhoud dat zoekmachines (en gebruikers) helpt te begrijpen waar jouw website over gaat. Bij off-page optimalisatie gaat het erom zoekmachines te laten zien dat jouw inhoud waardevol is voor anderen. De belangrijkste waardeverklaring is een backlink en het opbouwen van een sterk backlinkprofiel.

Als het op SEO aankomt, zijn backlinks een sleutelfactor in het aantal mensen dat jouw blogpost in zoekresultaten op sites zoals Google zal zien.

Maar als het verkeerd wordt gedaan, kunnen jouw backlinks de ranking van je website negatief beïnvloeden als ze niet legitiem zijn verdiend.

wat is een backlink

Backlinks kunnen nuttig zijn bij het verhogen van de zichtbaarheid van jouw website en de ranking in zoekmachines. Ze kunnen je ook helpen meer bezoekers aan te trekken en je SEO-resultaten te verbeteren. Er zijn een aantal voordelen aan het hebben van backlinks:

Verhoogde Blog Zichtbaarheid

Backlinks helpen de zichtbaarheid van jouw website op zoekmachines te vergroten. Ze kunnen je helpen hoger in de zoekresultaten te komen (zoals eerder vermeld), wat kan leiden tot meer verkeer en leads.

Verbeterde Blog Rankings

Het hebben van hoge rankings op zoekmachines is cruciaal voor het succes van jouw website. Ook het hebben van backlinks van hoogwaardige websites zal je helpen domein autoriteit op te bouwen die op zijn beurt zal helpen door het verhogen van de inkomsten van je blog.

1. Schrijf kwaliteit content

Dit zal je hoogstwaarschijnlijk op de eerste pagina van een zoekmachine brengen en bij die gelegenheid zul je een van de eerste artikelen zijn waar iemand naar kijkt wanneer ze een snelle link naar een artikel nodig hebben.

Lees ook: 7 beste tips voor top content

2. Gastposts op andere blogs

Het kan even duren, maar gastposten op andere gerenommeerde blogs bouwt niet alleen een relatie op met die blogger in jouw branche, maar heeft hoogstwaarschijnlijk ook een kans om een ​​backlink te verdienen naar jouw site.

Wanneer je digitale profielen voor jouw bedrijf maakt op bedrijvengidssites, sociale mediasites, bedrijvengidssites en beoordelingssites, heb je bijna altijd de mogelijkheid om een ​​link naar uw site (of een paar) toe te voegen. Zoekmachines zien deze vermeldingen als bewijs dat een site al heel lang bestaat.

wat is een backlink webinar

Webinars (en hun opnames) bieden nuttige informatie voor sites om naar te linken. Websites plaatsen vaak webinars op hun pagina’s om naar jouw bedrijf te linken en te vermelden wat je bedrijf doet. U kunt deze backlinks verkrijgen door strategieën te gebruiken die vergelijkbaar zijn met die voor blogpromotie. Jouw webinar kan een bron zijn voor de websites waarop je je richt voor gastbloggen.

Het gratis weggeven van een geweldige tool is een andere effectieve manier om zowel aandacht als backlinks te krijgen, die een belangrijke en langdurige invloed hebben op SEO. Dat kan een simpel maar nuttig item zijn, zoals een kostencalculator dat handig is voor mensen in jouw bedrijf, of het weggeven van een gratis versie van een commerciële app.

Om backlinks te genereren, breng je de tool op de markt bij sites die een vergelijkbaar lezerspubliek hebben als de jouwe (gebruik SEO-tools om ze te vinden) en de sites waarop je gastschrijft.

Wanneer een bedrijf een gift doet, een vertegenwoordiger laat spreken of een branche-evenement ondersteunt, enz. worden op sites vaak dankbetuigingen weergegeven. Je kunt de bron van de backlinks van je rivaal bepalen en een strategie maken om de erkenning van jouw website via deze erkenning backlinks te krijgen.

Als een site die gastbloggen verwelkomt geen backlinks in het artikel toestaat, zal hij ze bijna altijd toestaan in het biogedeelte van de auteur. Het maakt niet uit dat deze backlinks niet gekoppeld zijn aan redactionele inhoud. Ze hebben nog steeds invloed op SEO omdat gasten vaak backlinks plaatsen naar websites met meer kijkers. Ze weten waar andere mensen naartoe gaan om blogs en artikelen te lezen en recepten te vinden.

Het creëren van een badge die aan andere bedrijven wordt uitgereikt als erkenning voor hun positie of prestaties op een bepaalde manier is een briljante aanpak voor het creëren van backlinks en moet worden overwogen. Wanneer dergelijke sites het embleem trots op hun websites tonen, krijg je een link terug naar jouw website. Nogmaals, je zult SEO tools willen gebruiken om websites te identificeren met een publiek dat vergelijkbaar is met je eigen om potentiële doelen voor je badge programma te identificeren.

Wanneer je een reactie geeft op een blogartikel, mag je normaal een link naar je website geven. Spammers maken hier vaak misbruik van, waardoor slechte links kunnen ontstaan. Als mensen daarentegen echte reacties achterlaten op blogstukken van hoge kwaliteit, kan het delen van links je helpen het verkeer naar je site te verhogen en de bekendheid van je merk te vergroten.

Zoekmachines kijken naar de waarde van je site op basis van hoe goed hij wordt gevonden door andere echte en verdiende sites. Google zegt dat het kopen en verkopen van links de zoekresultaten van een site negatief kan beïnvloeden. Je krijgt niet waar je voor betaalt als je links koopt om een SEO-voordeel te krijgen.

Persberichten maken om backlinks te krijgen is geen goede zaak. Het kan je SEO ruïneren omdat deze praktijk wordt beschouwd als het creëren van spam. Websitebezoekers haten het om gespamd te worden door dergelijke backlinks en zoekmachines.

Lees ook: Wat is Black Hat SEO?

Het is misschien niet goed voor je SEO als je profielen opzet in directories die niet vertrouwd of goed aangeschreven staan (of als ze niet relevant zijn voor je bedrijf). Ze worden ook beschouwd als spam, en veel websitebezoekers verafschuwen ze.

Forum postings van een merk, vooral die met hyperlinks, moeten beperkt blijven tot forums van hoge kwaliteit en echte debatten. Mensen die proberen om deze plaatsen te spammen met links krijgen misschien niet de resultaten die ze willen.

Meer weten over zoekmachine optimalisatie, of andere dingen die gerelateerd zijn aan online marketing? Check onze kennisbank hier!

Geïnteresseerd in linkbuilding uitbesteden?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen of wil je jouw linkbuilding uitbesteden? Neem dan direct contact met ons op door rechtsonder op het Whatsapp icoon te klikken. Samen kunnen we bekijken wat de mogelijkheden zijn en hoe we van jouw marketing een groot succes maken!

Gratis Strategiesessie

Wij jij jouw online marketing naar een volgend niveau tillen? Vraag nu een gratis strategiesessie aan.

Maak kennis met ons team