Hoe kan ik hoog scoren in Google?

Voordelen van SEO

Wil je hoog in Google komen?

Dit is eigenlijk de vraag van elke ondernemer. Hoe kom ik hoog in Google zodat mijn website opvalt en ik meer bezoekers krijg. Er zijn bij Google eigenlijk 2 manieren om hoog in Google zichtbaar te zijn. De ene manier is door middel van SEO (Search Engine Optimization). In het Nederlands noemen we dit zoekmachine optimalisatie. En hoewel we niet zoals de term aangeeft de zoekmachine gaan optimaliseren slaat het op het optimaliseren van je website voor de zoekmachine. Zorgen dat je website zoekmachine vriendelijk wordt gemaakt zodat je hoger komt in de organische (niet betaalde) zoekresultaten van Google. De andere manier om hoger in Google terecht te komen is door middel van SEA (Search Engine Advertising). Bij Google heet dit advertentie platform Google Ads.

google-search-console

Wat is beter om hoger te komen, SEO of SEA?

Via SEO of SEA hoger in Google komen zijn eigenlijk 2 hele verschillende disciplines en de ene manier is niet per se beter dan de ander. Het grote verschil is dat je middels adverteren direct al met veel verschillende keywords hoog in Google terecht kunt komen. Je betaalt hiervoor alleen wel voor elke klik en dus bezoeker.

Bij SEO zal je moeten inzetten op de meest relevante keywords en duurt het proces een stuk langer. Het grote voordeel is dan wel dat je bij SEO niet per klik betaald. Het beste is veel gevallen is een gezonde combinatie tussen SEO en SEA.

Hoger in Google komen met SEO?

Door met SEO hoger in Google te komen zal je “on page” en “off page” aan de slag moeten gaan. Bij on page moet je denken aan content (relevantie), interactie (actualiteit) en broncode (de leesbaarheid van je site voor de Google bots). Bij off page moet je denken aan backlinks en vermeldingen op social media, maar bijvoorbeeld ook aan de uniciteit van je content (is het uniek of een kopie).

Door zo transparant mogelijk te zijn en alles uit te leggen over online marketing is het meteen duidelijk dat we ons vak verstaan. Daarnaast geloven wij dat persoonlijk contact, goede bereikbaarheid en korte lijnen de basis is voor een fijne en langdurige samenwerking.

Roxtar Online Marketing Bureau Amsterdam

Hoe kom ik hoger met Google Ads?

Google Ads werkt volgens een veilingsysteem. Je maakt via dit adverteerplatform eerst je advertenties aan en vervolgens kun je op elk keyword bieden. Hoe hoger je bod, hoe hoger je positie. Adverteren via Google is een hele goede manier om snel hoog in Google te komen met veel verschillende (relevante) zoekwoorden. Het nadeel is wel dat als je budget op is je niet meer zichtbaar bent.

Waarom hoger in Google gevonden worden belangrijk is?

Wist je dat Google met afstand de markleider is onder de zoekmachines? Volgens statcounter heeft Google in Nederland een marktaandeel van meer dan 90 procent. De zoekmachine is voor veel MKB bedrijven een belangrijke factor voor het aanleveren van potentiele klanten.

Een langer termijn investering

Zorg dus dat je dus als langer termijn investering investeert in SEO. Doe dit op de meest relevante zoekwoorden of thema’s waar veel zoekvolume op zit. Zodra je namelijk op een aantal van deze relevante zoekwoorden op de eerste pagina staat dan zal je jarenlang gratis relevante bezoekers krijgen op je website. Zorg daarnaast dat je altijd voor alle andere relevante zoekwoord combinaties aan de slag gaat met Google Ads. Op deze zoekwoorden zit minder zoekvolume maar zorg je er wel door dat je middels adverteren op de eerste pagina staat.

Mocht je hierbij hulp nodig hebben of je hebt nog wat vragen hierover, neem gerust even contact met ons op.