wat is een canonical tag

Wat is een canonical tag?

Wat is een canonical tag?

Een canonical tag (ook bekend als “rel canonical”) is een HTML-commando dat zoekmachines vertelt dat een bepaalde websitepagina een kopie (geheel of gedeeltelijk) is van een bepaalde masterpagina. Eenvoudig gezegd kan een canonical tag worden gezien als een verwijzing naar een originele bron van inhoud.

De canonical tag ziet er als volgt uit: rel=” canonical ” <link> en wordt meestal in de HTML- head van een webpagina geplaatst. Het <link> gedeelte bevat een URL van een pagina die als een gezaghebbende pagina moet worden beschouwd (dit is de pagina met de originele inhoud).

Een canonical tag wordt gebruikt om zoekmachines te helpen de originele content te onderscheiden van gedupliceerde content. Google en andere zoekmachines bestraffen en degraderen websites in de rankings als deze gedupliceerde / gekopieerde content bevatten. Pagina’s met gedupliceerde content welke voorzien zijn van een canonical tag worden door de zoekmachines niet bestraft en worden dus genegeerd. Lees hier meer over SEO.

Gratis Strategiesessie

Wil jij jouw online marketing naar een volgend niveau tillen? Vraag nu een gratis strategiesessie aan.

Maak kennis met ons team