instagram gidsen

Hoe maak je gidsen op Instagram?

Instagram adverteren blijft belangrijk. Het platform heeft een functie genaamd Instagram Gidsen. De functie biedt gebruikers een eenvoudigere manier om nuttige aanbevelingen en tips te delen met hun volgers.

Instagram zei dat het zijn gebruikers een manier wilde bieden om “gemakkelijker aanbevelingen, tips en andere inhoud te ontdekken” van hun favoriete makers, publieke figuren, organisaties en uitgevers.

Wat zijn Instagram gidsen?

Op Instagram worden zowel onder ‘normale’ gebruikers als onder influencers dagelijks tips gedeeld als het gaat om producten of plekken. Het uitgangspunt van Instagram was dat het eenvoudiger moest worden om aanbevelingen en tips te delen.

De Gids feature is ontworpen om Instagram-gebruikers en -marketeers een manier te geven om inhoud in lange vorm te delen. Ter vergelijking: een Instagram Gids gaat er meer uitzien als een blogbericht, omdat het tekst kan bevatten die vergezeld gaat worden van foto’s, galerijen en video’s ter illustratie van het onderwerp dat wordt besproken.

instagram gidsen
Credit: Instagram

Het uiteindelijke doel

Het uiteindelijke doel van Instagram Gidsen is om de tijd dat gebruikers doorbrengen op het platform te verlengen, aangezien gebruikers niet hoeven door te klikken naar externe websites en blogs om toegang te krijgen tot deze berichten.

Met de uitbreiding naar Producten, Plaatsen en Berichten kunnen de Instagram Gidsen nu meer onderwerpen bevatten. Instagram zegt dat het de functie ook gebruiksvriendelijker heeft gemaakt. Gebruikers van de Gidsen kunnen de Instagram Gidsen delen in hun eigen Verhalen en in Directe Berichten, waardoor hun bereik nog verder wordt vergroot.

Waar vind je Instagram-gidsen?

Gidsen bevinden zich op een apart nieuw tabblad. Zie hieronder voor een voorbeeld. Onderaan de afbeelding zie je een tabblad ‘guides’. Hier worden al je tips opgeslagen in een overzichtelijk overzicht.

Instagram gids voorbeeld

Hoe maak je gidsen op Instagram?

Op je profielpagina vind je een + – optie. Dit omvat de optie om een nieuwe Feed Post te maken, een Story of Story Highlight te plaatsen, te posten op IGTV, te posten op Reels of een nieuwe Guide aan te maken. Als je “Gids” kiest uit de lijst, krijg je een menu te zien waarin je wordt gevraagd een type gids te kiezen.

Gratis Strategiesessie

Wil jij jouw online marketing naar een volgend niveau tillen? Vraag nu een gratis strategiesessie aan.

Maak kennis met ons team