online marketing strategie voor ondernemers en bedrijven

De voordelen van een sterke online marketing strategie voor ondernemers en bedrijven

Iedere ondernemer weet dat een sterke online marketing strategie cruciaal is voor het succes van het bedrijf. Dit geldt voor nieuwe, maar ook voor gevestigde ondernemingen. In iedere branche liggen concurrenten op de loer en is de markt onderhevig aan veranderingen. De ondernemer die niet scherp is en de boel simpelweg de boel laat, ziet de omzet dalen. Terwijl je die omzet wilt zien groeien! Met een goede online marketing strategie is die groei dichterbij.

Het opzetten van een effectieve online marketing strategie is een kunst die de specialisten van ROXTAR tot in de puntjes beheersen. Voor iedere ondernemer, ervaren of onervaren, betekent dat een comfortabel steuntje in de rug. ROXTAR neemt je mee, in vogelvlucht, op een spannende reis waarin de voordelen van een tot in de puntjes verzorgde online marketing strategie worden aangestipt.

Betrokken & bereikbaar

We zijn proactief, kunnen snel schakelen en zijn makkelijk bereikbaar.

Altijd resultaat gedreven

We zijn altijd gemotiveerd om het beste resultaat voor onze klanten te boeken.

Transparant & duidelijk

Geen abracadabra. We laten alles zien wat we doen en altijd zo duidelijk mogelijk.

1. Vergroot de zichtbaarheid van je onderneming

Een effectieve online marketing strategie helpt ondernemers en bedrijven om hun zichtbaarheid op het internet te vergroten. Door middel van zoekmachineoptimalisatie (SEO), display advertising, sociale media marketing en andere digitale kanalen kun je jouw merknaam bekend maken aan een breder publiek. Het verkopen van producten en diensten gaat vele malen gemakkelijker wanneer je potentiële klanten al van je bestaan afweten.

Jouw onderneming, een autoriteit in je branche, heeft de oplossing voor elk probleem dat je doelgroep tegen komt. Vissen in een kleine vijver hoeft niet, want het netwerk van ROXTAR biedt kansen. Met invloedrijke influencers, een breed team specialisten en experts op het gebied van analyse, marketing, social media, seo en webdesign, professionele tips en doordacht advies op maat is jouw gewenste naamsbekendheid binnen handbereik.

2. Trek meer potentiële klanten aan met een online marketing strategie

Met behulp van gerichte online advertenties en contentmarketing trek je meer potentiële klanten naar de website of webshop van je bedrijf. Door relevante informatie te bieden en in te spelen op de behoeften van de doelgroep, genereert ROXTAR leads die de kans vergroten dat bezoekers daadwerkelijk klant worden. Onze specialisten maken slim gebruik van kennis en ervaring om je merk zichtbaar te maken op de meest effectieve plekken. Een display advertentie op de juiste website zorgt ervoor dat jouw producten en diensten dagelijks door duizenden hongerige ogen worden gezien. Zelfs al is het alleen maar even vanuit de ooghoeken, de zoekende consument weet jou te vinden.

ROXTAR Online Marketing

Benieuwd hoe we jou verder kunnen helpen?

internet marketing MKB

3. Verhoog de conversie

Wat maakt de specialisten van ROXTAR zo bijzonder? De doortastendheid en doelgerichte instelling van onze experts geeft jouw bedrijf dat streepje voor waar je concurrenten van dromen. Met een goed doordachte online marketing strategie kan de conversieratio van jouw bedrijf aanzienlijk worden verhoogt. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om de landingspagina’s van je website te optimaliseren.

Dit wordt door ROXTAR gedaan met technische, online en offline optimalisatie. Dat wil zeggen dat een groter percentage van gebruikers van zoekmachines op jouw website terechtkomen en een groter percentage van deze bezoekers blijft hangen en tot aankoop over gaat. Door middel van geoptimaliseerde landingspagina’s, overtuigende call-to-actions en gepersonaliseerde e-mailmarketing zetten we jouw potentiële klanten om in daadwerkelijke kopers.

4. Versterk je merkimago

Door actief aanwezig te zijn op sociale media en relevante content te delen, kan je als ondernemer jouw merk imago versterken. Positieve interacties met klanten, het delen van expertise en het tonen van betrokkenheid bij maatschappelijke vraagstukken dragen bij aan een positieve perceptie van het merk. Afhankelijk van jouw merk natuurlijk.

Want ROXTAR schiet nooit in het wilde weg. Wij maken gebruik van influencers die een grote concentratie volgers uit jouw doelgroep weten te boeien. Hierdoor kom je rechtstreeks dagelijks binnen bij je eigen doelgroep en bereik je gemakkelijk talloze potentiële klanten. Door van tevoren uitgebreid jouw concurrenten, doelgroepen en branche te analyseren weten de rocksterren van ROXTAR exact wat er moet gebeuren om jouw merk imago te versterken.

5. Meetbare resultaten

Een belangrijk voordeel van online marketing is dat de resultaten meetbaar zijn. ROXTAR maakt gebruik van verschillende tools en analyses om inzicht te krijgen in de prestaties van onze campagnes. Op basis hiervan kunnen we ook jouw strategieën optimaliseren en investeringen efficiënter benutten.

De beste online marketing strategie is een online marketing strategie die met trends, gebeurtenissen en activiteiten in de markt meegroeit. Aanpassen waar nodig en altijd onderhevig aan controle en een oplettend oog van jouw ROXTAR specialist. Als ondernemer hoef je dus niet steeds weer in te loggen bij Google Analytics en in paniek te raken wanneer die advertentie niet het resultaat boekt waarop je gehoopt had. Wij zorgen voor dat resultaat.

6. Vergroot de concurrentiepositie

Met een sterke online marketing strategie kun jij je als ondernemer onderscheiden van je concurrenten. Door slimme online advertenties, unieke content en een goede reputatie op te bouwen, neem je een voorsprong op de markt en trek je meer klanten aan dan je concurrenten. Dit is exact de reden waarom onze specialisten uitgebreide analyses uitvoeren. Deze analyses en het bijbehorende onderzoek is een stabiele basis voor jouw online marketing strategie. In plaats van achter de marktleider aan te hollen, is het doel om de concurrenten achter jouw onderneming aan te laten hollen.

7. Verlaag marketingkosten op lange termijn

Hoewel het opzetten van een online marketing strategie initieel investeringen vereist, kan het op lange termijn de totale marketingkosten verlagen. In vergelijking met traditionele marketingkanalen zoals printadvertenties en tv-commercials biedt online marketing vaak een hogere return on investment (ROI) en meer kosteneffectieve manieren om jouw potentiële klanten te bereiken.

In plaats van steeds weer op schreeuwerige wijze aan te bieden wat je wilt verkopen, zorgt ROXTAR ervoor dat geïnteresseerden jou weten te vinden. Dit levert na verloop van tijd een stevige positie in de markt op en geeft jouw onderneming een netwerk van loyale klanten die je weten te vinden wanneer het nodig is.

online marketing en SEO voor dakdekkers

8. Sneller reageren op onverwachte situaties

Ondernemingen die niet hebben gedacht aan een online marketing strategie zijn kwetsbaar wanneer het aankomt op veranderingen in de markt. Zelfs de meest stabiele organisaties bevinden zich in een markt die plotseling kan reageren op nationale of internationale gebeurtenissen. Met een ervaren marketing team is inspelen op onvoorziene situaties eenvoudig. User generated content is altijd aanwezig. Jouw ROXTAR specialist kan zelfs negatieve publiciteit omdraaien tot een positieve impuls voor je bedrijf. Deelname betekent meer controle.

online marketing voor dakdekkers

Het digitale tijdperk toegankelijk

Met de expertise van ROXTAR is een doelgerichte online marketing strategie voor iedere ondernemer beschikbaar. Als schoenmaker kun je dus bij je leest blijven en je volledig focussen op je core business. Natuurlijk blijf je altijd de belangrijkste schakel in iedere online marketing campagne.

Maar de specialisten van ROXTAR luisteren vooral goed naar jouw wensen en plannen. Vervolgens worden rapporten, analyses en resultaten aan je gepresenteerd. Het werk achter de schermen wordt in de tussentijd gedaan door een heel team van ervaren online marketeers. Ook voor jouw onderneming is het digitale tijdperk volledig toegankelijk.

De juiste experts op de juiste plaats

Niet voor niets is een online marketing strategie van ROXTAR zo succesvol. Dit heeft alles te maken met de team spirit van onze specialisten. Iedere specialist weet precies waar de kansen liggen. Maar iedere ROXTAR expert weet ook wanneer de hulp van een collega moet worden ingeroepen. De webdesigner roept op het juiste moment de hulp in van de SEO copywriter. Samen zorgen zij voor een hoge ranking in de resultaten voor jouw onderneming. Google, Bing en Yahoo! gebruikers zien jouw website tussen de bovenste links en herkennen je naam. Als dat geen klik oplevert…

De ROXTAR analyst geeft de juiste informatie aan de marketing specialist, waardoor deze precies weet op welke knopjes er gedrukt moet worden. Met een uitgebreide analyse van je concurrenten is een nog effectievere online marketing strategie mogelijk. Door precies te weten waar jouw doelgroep naar op zoek is, kan gekozen worden voor de meest kansrijke platforms en kanalen.

Influencers posten dagelijks op X, TikTok en Instagram. Door sponsoring bereiken de social media experts van ROXTAR in een keer een enorm grote doelgroep. Sommige influencers beschikken over honderdduizenden volgers, waardoor jouw producten direct onder ogen komen van geïnteresseerden. Dag na dag.

Google Analytics experts weten exact hoe de ingewikkelde cijfertjes gelezen moeten worden. In samenwerking met de andere ROXTAR specialisten kan iedere online marketing campagne worden bijgewerkt, aangepast of stopgezet. Dit zorgt voor een hoger rendement en nog meer resultaten. De conversie groeit, waardoor jouw omzet groeit.

Originele content

Linkbuilding is de manier om gevonden te worden. Maar de kunst van linkbuilding is het voortdurend in beweging zijn. Blogs moeten steeds vernieuwend zijn. Keywords moeten steeds gemonitord worden. Alleen door gebruik te maken van ervaren copywriters en gewiekste marketing analysten kan gezorgd worden voor een eindeloze stroom aan originele content.

Google en andere zoekmachines houden zoals je weet niet van plagiaat. Daarom is het van groot belang dat teksten in blogs, op je website en op social media origineel geschreven worden. Steeds weer, zonder zelfs je eigen content te kopiëren en plakken. Door steeds weer te zorgen voor een nieuwe insteek, gepaard met humor en een goed verhaal, slagen SEO copywriters hierin. Originaliteit en verse content geven jouw website een flinke boost in de ranking.
Webdesign en grafisch design

Het oog wil ook wat. Daarom werken de webdesigners van ROXTAR nauw samen met de andere specialisten. Met name grafisch designers zijn van belang. Niemand houdt van een rommelige website! Daarom is het design van je website en een regelmatige update hier en daar zo belangrijk. De experts van ROXTAR zorgen ervoor dat jouw loyale klanten, maar ook de prospects in je doelgroepen, altijd worden getrakteerd op nieuwe content.

wat is ahrefs

Je eigen identiteit

Vergeet nooit dat jouw eigen identiteit ontzettend belangrijk is. Want je loyale klanten kennen je goed en hebben niet alleen voor je gekozen omdat je product of dienst het beste is. Vertel daarom jouw ROXTAR specialist over jezelf en je onderneming. ROXTAR luistert aandachtig en neemt jouw identiteit altijd mee in de online marketing strategie. Zo trek je niet alleen potentiële klanten aan met je producten en diensten. Maar ook met je unieke merk en bedrijfscultuur.

De nog altijd groeiende invloed van het wereldwijde web

Marketing groeit en evolueert nog altijd. Met de komst van het internet zagen we een enorme verandering in de manier van reclame maken. Het internet biedt eindeloos veel platforms die de ROXTAR specialisten graag benutten. Zo is ROXTAR altijd op de hoogte van nieuwe trends en kan snel worden ingespeeld op veranderingen in de markt. Dit gaat niet enkel op voor social media, waarin we snelle veranderingen waarnemen in de populaire platforms. Ook de algoritmen van Google en andere zoekmachines veranderen regelmatig. Alleen marketing specialisten die voortdurend bezig zijn met leren en groeien kunnen inspelen op deze veranderingen. Daarom zorgt ROXTAR ervoor dat jouw onderneming direct profiteert van deze kennis.

De geheimen van SEO

Search Engine Optimization (SEO) is de sleutel tot het succes van de grote spelers. Door een uitgebreid zoekwoordenonderzoek te doen kunnen SEO copywriters aan het werk worden gezet. Deze copywriters zorgen met de gegeven keywords voor een leesbare, boeiende en informatieve tekst. De tekst zorgt niet alleen voor een hogere ranking in de resultaten bij de diverse zoekmachines. Want door de teksten prettig leesbaar te maken worden jouw bezoekers langer vastgehouden op je website. De juiste tekst verandert een kleine speler in een autoriteit in de markt.

Door een slim geplaatste call to action laat jouw potentiële klant vervolgens aan je weten dat extra aandacht vereist is. Een aankoop, een offerte, een hulpvraag of een bestelling. Voor jou als expert in je eigen branche is dit het startschot om de voorzet van ROXTAR in te koppen…

Dit zeggen onze klanten

Maak gebruik van het ROXTAR netwerk

Is jouw onderneming toe aan een stevige herpositionering? Is je bedrijf een nieuwkomer in de markt? Zie jij de voordelen van een stevige boost in je conversie en naamsbekendheid? De specialisten van ROXTAR staan te trappelen om aan jouw online marketing strategie te beginnen.

Zij zien de kansen, mogelijkheden en potentiële groei en willen graag ook jouw onderneming lanceren. Vul je website URL in en klik op de groene knop. ROXTAR zorgt voor de rest.

Gratis Strategiesessie

Wij jij jouw online marketing naar een volgend niveau tillen? Vraag nu een gratis strategiesessie aan.

Maak kennis met ons team