Hoe maak je een instagram advertentie?

Het aanmaken van een Instagram advertentie is in grote lijnen hetzelfde als het adverteren op Facebook. Je maakt een Instagram advertentie namelijk aan in dezelfde omgeving als dat je gewend bent met een Facebook advertentie. Als je nog onbekend bent met het adverteren op Instagram dan hebben wij hieronder een stappenplan uitgewerkt hoe jij snel aan de slag kan gaan.

Een instagram advertentie aanmaken in 4 stappen


Stap 1: Het opzetten van een facebookpagina

Je hebt een Facebook-pagina nodig om advertenties weer te geven en je moet een gratis bedrijfsprofiel maken op Instagram. Dit zijn de eerste belangrijkste stappen die je moet nemen. Controleer of je deze pagina’s al hebt of maak deze aan.

Stap 2: Het aanmaken van de Instagram advertentie

Zoek allereerst op Facebook naar de ‘advertentiebeheer’ module. In deze omgeving ga jij jouw eerste advertentie aanmaken. Kies vervolgens een advertentiedoelstelling, doelgroep en advertentie-indeling. Heb je al eerder een bericht geplaatst op Facebook of Instagram die jij liever een boost wil geven? Dan kan je op je Facebook of Instagrampagina direct kiezen voor de optie ‘promoten’.

3. Bepaal voor jezelf hoeveel je wilt uitgeven

Bepaal hoelang je advertenties moeten worden weergegeven en welk budget je wilt uitgeven. We raden aan om eerst te beginnen met kleine budgetten om te bekijken wat de eerste resultaten zijn. Vervolgens kan je overwegen om te gaan opschalen en je budgetten te gaan verhogen.

4. Publiceren van de instagram advertentie

Nu je advertenties klaar zijn voor gebruik, selecteer je ‘Publiceren’. Facebook gaat vervolgens controleren of je advertentie aan de richtlijnen voldoet en zal vervolgens de advertentie gaan tonen aan de door jou gekozen doelgroep.